• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

22.05.2024

09:12

Barcokas: Petrušev je tu, fajnal-for nam je najvažniji!

Starsportphoto©

Košarka

Barcokas: Petrušev je tu, fajnal-for nam je najvažniji!

Podeli vest

Trener Olimpijakosa, Jorgos Barcokas (58), govorio je za medije pred put u Berlin, gde će njegova ekipa igrati na završnom turniru Evrolige i tako pokušati da dođe do četvrte titule prvaka Evrope.

Ekipa iz Pireja će u polufinalu igrati protiv madridskog Reala, a ukoliko preskoči tu prepreku u velikom finalu mogli bismo gledati grčki okršaj, s obzirom na to da se u drugom polufinalu sastaju Panatinaikos i Fenerbahče. 

Za razliku od prethodnih utakmica kada tim nije bio kompletan, iskusni stručnjak otkriva da su sada svi igrači na raspolaganju, uključujući i srpskog centra Filipa Petruševa.

Kada smo igrali u Španiji nismo imali Mustafu Fala i Nikolu Milutinova, a onda smo izgubili Filipa Petruševa zbog povrede, koji je sada tu. Ovog puta uslovi su drugačiji od onih sa kojima smo se suočili ranije u sezoni. Neću govoriti o prošloj godini, govoriću samo o ovoj, zato verujem da će protivnivi naići na drugačiji Olimpijakos i mislim da to već znaju - naglasio je Jorgos.

 

 

Osvrnuo se Barcokas i na format završnog turnira Evrolige, te istakao je to najvažniji događaj u evropskim klubovima.

Da, ja sam za to jer verujem da je to najvažniji košarkaški događaj u Evropi. Postoji rizik ako pobedi najbolji tim, ali to je kao NCAA Fajnal for, koji je najvažniji košarkaški događaj u Americi. Tako je i u Evropi. Svi znaju šta to znači. Učešće u ove dve utakmice je najvažnije - zaključio je Barcokas.

Ova sezona je za klubove iz Pireja veoma uspešna. Sudeći po rezultatima, imaju priliku da osvoje Evroligu, Ligu konferencija u fudbalu, pošto se u finalu sastaju sa Fiorentinom, ali i Kup Evrope u rukometu.

- Nadajmo se da ćemo uspeti da osvojimo što više titula. Grci vrlo dobro znaju veličinu ovog tima. Znaju strast koju ovaj klub proizvodi, i kako to utiče na njihove živote. Ja, koji imam prilično veliki uzorak poznanstva takvih ljudi, znam koliko su srećni onim što je tim postigao. Ako uspemo da osvojimo makar jednu evropsku titulu za tim ove nedelje, biće to veoma važno. Ako uspemo da osvojimo dve ili tri, biće to nešto fantastično - izjavio je Barcokas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija