• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2019

22:10

DONČIĆ VUČE KORENE SA KOSOVA! Deda najboljeg košarkaša NBA lige objasnio ZAŠTO LUKA NE IGRA ZA SRBIJU!

NBA

DONČIĆ VUČE KORENE SA KOSOVA! Deda najboljeg košarkaša NBA lige objasnio ZAŠTO LUKA NE IGRA ZA SRBIJU!

Podeli vest

Momak koji je zaludeo NBA ligu svojim neverovatnih partijama i kandidovao se za najkorisnijeg igrača najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu, Luka Dončić korene vuče iz sela Biča kod Kosova

 

Dončić je otkrovenje NBA lige još od prošle sezone, a ove definitivno gazi ka MVP titulu sa 33, 5 poena u proseku 9.9 skokova i 9.2 asistencije.

BOGDAN I BJELICA IGRAJU U ZATVORU! NBA sprema revoluciju!

Baš u noći između četvrtka i petka u novom meču Dalasa protiv Detroita, Dončić je postigao 41 poen uz 12 skokova i 11 asistencija za 16. pobedu Meveriksa.

Brat Lukinog dede Srbobrana, Stojan, govorio je za "kosovo-online" o uspesima svog unuka.

- Ovde smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života još pre četrdeset godina napustio Biču i otišli su u Sloveniju.

Foto: ap photo

- Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao uspehom da ja sad stalno pratim američku ligu- priča nam Stojan. Lukin deda-stric je ponosan što je sad i on na neki način postao popularan.

Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. A Luka je već obišao svet i postao jako poznat. Verujte mi svi me pitaju šta mi je Luka. Ja sam sada zbog njega postao važan - kroz osmeh kaže Stojan Dončić.

Stojanu je najteže kada Luka, koji nastupa za ekipu Slovenije, igra protiv reprezentacije Srbije. Kaže, dvoumi se onda za koga da navija.

- To je kao kada bi nekog pitali koju ruku da mu otkinete, levu ili desnu. Ne bih voleo nijednu. To je neobjašnjivo, ali dete je sportista, plaćen i radi za novac. Često i ne želim da gledam“, objašnjava Stojan. On podseća i da poznati srpski košarkaški klubovi i stručnjaci nisu prepoznali na vreme Lukin talenat.

- Naši treneri nisu primetili da je on posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresovani. Slovenci su to brzo videli. Hoću da kažem da Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportista koje niko nije prepoznao. Sebe su našli u belom svetu. Takav je slučaj i sa Lukom. Menadžer i Lukin otac Saša, preporučili su ga Real Madridu. Kada su oni videli njegov talenat, automatski su ugovor potpisali - u dahu govori Stojan Dončić.

Na pitanje da li očekuje da Luka dođe i poseti Biču i Kosovo, Stojan odgovara:

- Sa Lukinim ocem se čujem telefonom. Ali nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vreme je učinilo svoje. Udaljilo ga je od porodičnog korena - sa žalom u glasu konstatovao je Stojan.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zivan

pre 4 godine

Nije kod Kosova nego sa Kosova, odnosno iz Metohije opstina Klina gosodo lektori. Postena porodica i dobri ljudi moji zemljaci.

mladen

pre 4 godine

Ne zameram Luki nego njegovom ocu Saši da nije u stanju da da 10 hiljada evra da mu dedovi i stričevi naprave fasadu na kući.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija