• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2020

07:35

(VIDEO/FOTO) KAKAV MEČ, STRAŠAN MEČ! SLAVLJE JOKIĆA I LEBRONA! Ol star za pamćenje - maestralni potezi koji ostavljaju bez daha, ali i DRAMA KOJA SE RETKO VIĐA!

NBA

(VIDEO/FOTO) KAKAV MEČ, STRAŠAN MEČ! SLAVLJE JOKIĆA I LEBRONA! Ol star za pamćenje - maestralni potezi koji ostavljaju bez daha, ali i DRAMA KOJA SE RETKO VIĐA!

Podeli vest

Košarkaši tima Lebrona Džejmsa pobedili su tim Janisa Adetokumba sa 157:155 na 69. Ol star vikendu NBA lige u Čikagu

Navijači odavno nisu gledali bolji meč svih zvezda, koji je završen nakon dramatične završnice. Meč je rešen posle neverovatne drame u četvrtoj četvrtini, faulom Kajla Laurija na Entoniju Dejvisu u Ol-star utakmici kojoj je novi format doneo nestvarne rezultate i takmičarski naboj kakav se retko viđa.

Nikola Jokić je kao rezervista dobio 12 minuta kod Frenka Vogela, trenera tima Lebrona Džejmsa. Postigao je 5 poena (2/4 iz igre, 1/3 trojke) uz 2 skoka, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

(VIDEO) NEVEROVATNO! SAMO SRBIN OVO MOŽE! Pogledajte šta je Jokić uradio "Kralju" Lebronu Džejmsu!

ČOVEČE, KOJI KU*AC?! JE*ENI DEBELJKO NAS UBIJA! Ovako nešto može samo Srbin!

 

 

Igrao osam minuta na prelazi između prve i druge četvrtine. U strelce se upisao krajem trećeg kvartala, prvo je posle dodavanja Vestbruka pogodio sa poludistance, a onda je ubacio i trojku za preokret rezultata.

 

 

U međuvremenu je odigrao nekoliko solidnih odbrana, ukrao jednom loptu i bacio jedan alej-up. Uoči meča Jokić je istakao da su mu ciljevi da se upiše u strelce i da njegov tim pobedi, pa je verovatno vrlo zadovoljan svojim nastupom u Čikagu.

AGONIJA! DA LI SE OVO STVARNO DESILO? Neverovatna situacija na NBA Ol star vikendu!

HAOS U AMERICI ZBOG ZAKUCAVANJA! Crnogorac bljuje vatru: Dvaput je opljačkan!

 

Lebronov tim predvodio je Kavaj Lenard sa 30 poena iz čak osam trojki uz sedam skokova, po 23 su postigli Džejms i Pol koji je pogodio 7 trojki, dok je 20 dodao Dejvis uz 9 skokova. Luka Dončić postigao je 8 poena (3/6, 2/5) uz 4 asistencija, a imao je po skok i blokadu za 18 minuta kao starter.

Adetokumbo je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 25 poena uz 11 skokova, 23 je postigao Kemba Voker, 22 uz 10 skokova je imao Džoel Embid, dok je 21 uz 11 imao Rudi Gober.

 

 

 

U spektakularnom meču videli smo dramu, žestoku borbu, posle dugo vremena je u utakmici zvezda viđena ozbiljna, prava košarka. Nakon 45 minuta posle  preokreta nakon 17 poena zaostatka pobedu je odneo tim Lebrona Džejmsa košem Entonija Dejvisa sa linije za slobodna bacanja 157:155!

Nakon tri četvrtine koje su počinjale od 0:0,  delovalo je da će pobediti tim Janisa Adetokumba, koji je u jednom trenutku imao čak 17 poena prednosti - 106:89. Ali, serijom trojki, uključujući i jedinu Jokićevu, došlo je do preokreta rezultata a treći period završen je bez pobednika (41:41).

Janisov tim je imao devet poena više pred odlučujući period, a s obzirom na rezultat 133:124 i pomenutog pravila u Brajantovu čast da se limit odluči dodavanjem 24 poena, pobednika je donosilo 157 poena. Naime, u čast tragično preminulog Kobija Brajanta, koji je, pored "osmice", nosio i dres sa brojem 24, ekipa koja je vodila posle tri deonice trebalo je da za pobedu postigne 24 poena. 

Usledila je žestoka borba, odlične odbrane, ukradene lopte, nekoliko blokada...Rasla je napetost, pa su i sudije imale posla. 

Došlo se do rezultata 146:146 posle jedne trojke Džejmsa Hardena pa je tada bilo obema ekipama potrebno 11 poena za pobedu. Zbog jedne situacije se čak gledao i usporeni snimak jer su igrači Lebronovog tima uložili čelendž. Pre toga su se igrači te ekipe žustro raspravljali sa sudijom rizikujući čak tehničku. Lebronova ekipa se u nastavku bolje snašla.  

Na 156:153 za Džejmsov tim Kris Pol je propustio priliku da donese pobedu, da bi zatim Džoel Embid dobio slobodna bacanja. Smanjio je centar Siksersa na 156:155, pa je to značilo da je ekipama bio potreban jedan koš za pobedu. Njega je postigao momak iz Čikaga Entoni Dejvis i Lebronov tim je slavio. 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija