• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2020

14:51

ŽESTOK UDARAC! Evo koliko će NOVCA IZGUBITI NBA liga zbog koronavirusa!

NBA

ŽESTOK UDARAC! Evo koliko će NOVCA IZGUBITI NBA liga zbog koronavirusa!

Podeli vest

NBA liga je otkazana do daljeg nakon što je Rudi Gober testiran pozitivno na koronavirus

Nakon što su svi igrači Jute završili u karantini, stigla je potvrda i da se Donovan Mičel razboleo. 

Postavlja se pitanje koliko će najjaču ligu na svetu koštati  otkazivanje takmičenja. ESPN je napravio računicu na osnovu kolektivnog ugovora (CBA) sa ligom.

U njemu piše da igrači gube 1/92,6  plate za svaku utakmicu koju propuste.  To se odnosi na dogadaje koji potpuno onesposobljavaju NBA da ispuni svoje obaveze iz CBA, a epidemije se ovde specifično pominju.

(VIDEO) BOBI RAZNEO JOKIĆA! Pogledajte kako je izluđivao zemljaka!

(VIDEO) SVET BRUJI O MAESTRALNOM POTEZU JOKIĆA! Surovi Srbin ponovo RASPAMETIO Amerikance!

 

Kada se u obzir uzme gubitak kineskog tržišta, NBA može da izgubi skoro milijardu dolara prihoda ove sezone.

- Finansijska cena je veliki razlog što se očekuje da se liga kasnije nastavi, čak i po cenu da sezona 2020/21. počne kasnije od očekivanog. Prvo pitanje je da li će se liga nastaviti u nekom trenutku? Ako je odgovor potvrdan, da li će timovi igrati kompletan ostatak rasporeda ili će biti skracen -  navodi se u članku ESPN-a.

Svako smanjenje prihoda direktno ce uticati na "seleri kep" i porez na luksuz za sledeću sezonu.

- Scenario u kome se ostatak lige igra bez prisustva publike koštao bi ligu oko 500 miliona dolara u BRI, čak i pre nego što počne plej-of. Ne zaboravite da je 'seleri kep' vec smanjen na 116 miliona dolara sledeće sezone, što je rezultat projektovanog smanjenja zarade iz Kine od više od 200 miliona dolara. 

(VIDEO/FOTO) KADA NE IDE, TU JE JOKIĆ! Srbin na vreme UPALIO MOTORE i vodio Denver do nove pobede!

PLJUŠTE DOLARI, SRBINU SE SMEŠI BONUS! Bogata PREMIJA za Jokića ako uradi ove dve stvari!

 

Pošto će se granica plata drastično smanjiti, nekim igračima će se plate smanjivati, dok će slobodnim igračima sigurno biti teže da potpisuju velike ugovore.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija