• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2020

10:36

SRBI JURE 15. MESTO, HRVATI NAM I DALJE GLEDAJU U LEĐA! Kalkulacije! Evo šta je potrebno da urade naši klubovi!

NBA

SRBI JURE 15. MESTO, HRVATI NAM I DALJE GLEDAJU U LEĐA! Kalkulacije! Evo šta je potrebno da urade naši klubovi!

Podeli vest

Crvena zvezda igraće u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, dok Partizan i Vojvodinu očekuju utakmice trećeg kola kvalifikacija dok je TSC posle spektakla u Senti završio takmičenje

Srbija se bori za dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a jurimo 15. mesto UEFA  Zvezda je uprkos porazu na Kipru doprinela nacionalnom koeficijentu, baš kao i TSC.

Razlog za to je što su oba tima meč okončala posle penal-serije, što se zvanično vodi kao nerešen rezultat, pa su i jedni i drugi doneli po 1.000 našem koeficijentu. Partizan je doneo 1.500 bodova, zbog toga što su uspeli da Sfintul savladaju pre penala. Vojvodina se tek priključuje od 3. kola, pa oni do sada nisu mogli ništa da nam donesu.

NEKO NA MARAKANI MORA DA ODGOVARA! Kosanović OPLEO: Ne razmišljaju o ostavkama, ali ima ko bi mogao da ih natera na to!

(VIDEO/FOTO) NAJLUĐA UTAKMICA U ISTORIJI! Planeta bruji o Srbima! Pogledajte sve GOLOVE neverovatnog trilera u Senti!

 

Srbija sada ima pet pobeda u evropskim takmičenjima ove sezone, što nosi 7.500 bodova (pet puta po 1.500) i još 2.000 za dva remija ove sedmice. Tih 9.500 se na kraju deli sa četiri, brojem predstavnika koje Srbija ima u UEFA takmičenjima i dolazimo do 2.375 bodova. Toliko Srbija ima na svom kontu u sezoni 2020/21.

Što se tiče konkurenata, Danska je na 15. mestu i za sada su skupili 1.625, dok je iza nas na 17. mestu Švajcarska sa 1.375. Dobro je da su i te dve zemlje obe ostale bez po jednog predstavnika, kao i Srbija.

Foto: uefa

 

Grčka i Hrvatska, recimo, na pozicijama 18 i 19 za sada imaju tek po 0.800, ali napredovaće Grci jer su Olimpijakos i PAOK su na jednu rundu od grupne faze Lige šampiona.

Foto: Starsportphoto

 

Kako bi Srbija ostala u borbi za 15. mesto na UEFA listi, biće potrebno da makar jedan tim stigne do grupne faze, a verovatno je da ni to ne bi bilo dovoljno. Zbog toga će biti tako važno da Srbija ponovo ima dva predstavnika u evropskim takmičenjima tokom čitave jeseni. Prethodne dve sezone Srbija je osvajala po 6.000 bodova i ukoliko bismo nekim slučajem ponovo stigli do te brojke, Srbija bi posle sezone 2020/21 imala 27.250 bodova.

Foto: Starsportphoto

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija