• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

18.09.2020

12:13

SRPSKI KOŠARKAŠ UDARA NA LEJKERSE! Jokić ruši Lebrona!

NBA

SRPSKI KOŠARKAŠ UDARA NA LEJKERSE! Jokić ruši Lebrona!

Podeli vest

Denver našeg Nikole Jokića u finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa ulazi kao autsajder, ali tako je bilo i u prethodnoj rundi sa Klipersima

Nikola Jokić se nameračio sa sruši "kralja"! Srpski centar kao vođa Denver Nagetsa počeće u noći između petka i subote (3.00, Arena sport 1) finalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa, koje će predvoditi Lebron Džejms.

Spreman za borbu

Čestitaćemo onome ko nas bude pobedio na parketu, ali nikome unapred ne priznajemo da je bolji
Nikola Jokić


Uoči početka finalne serije Jokić je dobio dodatnu motivaciju, budući da nije izabran u idealnu petorku lige, već je član drugog tima. Na poziciji centra u najjačoj ekipi našao se centar Lejkersa Entoni Dejvis, ali i "kralj Džejms". Lebron je rekordni, 16. put izabran u idealnu petorku i to nikome nikad nije pošlo za rukom, a po 15 puta su članovi najboljeg tima bili Karim Abdul Džabar, Kobi Brajant i Tim Dankan.

Divovi za Džokera

Jokić je, međutim, imao jasnu poruku za Lebrona, Dejvisa i ostale asove "jezerdžija".

- Čestitaćemo onome ko nas bude pobedio na parketu, ali nikome unapred ne priznajemo da je
bolji, niti se ikoga plašimo. Ne zanima nas kolike su zvezde u protivničkoj ekipi, jer je naša snaga kolektiv i timska košarka. Primenićemo isti princip kao protiv Klipersa. Borićemo se jedni za druge, čuvaćemo leđa jedan drugome i gledaćemo da se dobro zabavimo na terenu
- rekao je Jokić.

(FOTO) JOKIĆ "GORI", OD JEDNOG DŽOKERA DRUGOM! Novak poslao poruku Nikoli!

KAKO LEBRON MOŽE DA POBEDI JOKIĆA? Ima samo jedan način!

 

Foto: USA Today

 



Trener Lejkersa Frenk Vogel kazao je da ga Denver nije iznenadio plasmanom u finale konferencije, jer Nikola Jokić i Džamal Marej čine Nagetse sjajnim timom. Poseban osvrt imao je na Jokića, zbog kojeg će za predstojeće mečeve u tim vratiti dvojicu visokih igrača, Džavejla Makgija i Dvajta Hauarda, koji su iz strateških razloga propustili seriju protiv Hjuston Roketsa.

- Jokić čini ovu seriju sasvim drugačijom i različitom od ostalih, pogotovo kad je reč o upotrebi naših centara. Ne želim previše da ulazim u detalje, ali očigledno je da ćemo morati da budemo onakvi Lejkersi kakvi smo bili u većem delu sezone. Za prethodnu seriju protiv Hjustona morali smo da se prilagodimo niskoj petorci i bržoj igri protivnika - naglasio je Vogel.

Foto: AP/Photo

 



Jokić je u plej-ofu drastično popravio igru u odnosu na tzv. regularni deo sezone, a pojedini statistički parametri to mogu samo donekle da prikažu. Popularni Džoker poboljšao je prosek poena po meču sa 19,9 na 25,4, a procenat šuta za tri poena sa 31 posto uspešnosti i prosečno tri šuta po meču na 44 posto i šest šuteva po utakmici.

I trojkaš i asistent

Vogel je, međutim, objasnio da postoje razni načini na koje Nikola može da doprinese ekipi i ugrozi rivala.

Foto: AP photo/beta

 



- Jokić je jedan od najboljih igrača na svetu, unikatan je. Jedan je od najkompletnijih košarkaša koji su ikada igrali u NBA. Može da vas razbije na sve načine: sa trojke, sa niskog posta, ali i neverovatnim osećajem za asistenciju. Pritom, on je vrlo svestan svojih sposobnosti i kako da ih iskoristi, a to ga čini izuzetno neugodnim za čuvanje - kazao je Vogel.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17