• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2020

04:43

(VIDEO) OKLAHOMA BIRALA Pokuševskog sa 17. pozicije! Sin Zvezdine legende ide u Vašington, Edvards prvi pik!

NBA

(VIDEO) OKLAHOMA BIRALA Pokuševskog sa 17. pozicije! Sin Zvezdine legende ide u Vašington, Edvards prvi pik!

Podeli vest

Entoni Edvards prvi pik, Deni Avdija deveti, Alekseja Pokuševskog birali Tanderi kao 17. pika

Imala je i Srbija svog predsavnika u prvoj rundi pošto je Ohlahoma pokupila Alekseja Pokuševskog sa odlične 17. pozicije. Talentovani igrač Olimpijakosa, visok 214 santimetara, može da igra na svim bekovskim pozicijama i mnogi mu predviđaju sjajnu karijeru.

U pitanju je bio trejd pošto su Tanderi jako želeli mladog Srbina, pa su za njega u Minesotu koja ga je birala poslali Rikija Rubija.

 

Minepota Timbervulvsi kao prvog pika na ovogodišnjem draftu izabrali su Etonija Edvardsa sa Džordžije. Bek rođen u džordžiji je u sezoni za nama na 32 utakmice beležio 19.1 poen, 5.2 skoka, 2.8 asistencije i 1.3 ukradene lopte. 

Drugi pik na ovom draftu pripao je Golden Stejtu. Voriorsi su pokupili centra Džejmsa Vajzmena sa univerziteta Memfis. Vajzmen je u protekloj sezoni odigrao svega tri utakmice.

Kao treći pik u generaciji Draft 2020, izabran je Lamelo Bol, a jedan od trojice braća obući će dres Šalrot Hornetsa. Lamelo je u karijeri nastupao u Litvaniji, SAD i Australiji gde je prošles sezone proglašen za rukija godine. 

Četvrti pik bio je Partik Vilijams sa Floride kojieg je uzeo čikago, dok je Klivlend kao petog uzeo Ajzaka Okora. 

Šesti pik je Onjeka Okongvu kojeg je uzela Atlanta. Dok je najbolje birani Evropljanin na kraju bio Kilijan Hejs kojeg je pokupio Detroit kao sedmog. Francuz je je prošle sezone u deset mečeva u dresu Ulma prsečno imao 12.8 poena, 2.3 skoka, 6.2 asistencije i 1.5 ukradenu loptu.

Deveti bio je Obi Topin sa Dajtone koji ide u Njujork, dok je sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zveze Zufera Avdije, Deni biran kao deveti, te će obući dres Vašington Vizardsa. Avdija je bio jedan od onih čiji plasman niko nije mogao tačno da oceni. 

Džejlena Smita sa koledža Merilend sa desete pozicije draftovao je Finiks.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija