• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2020

08:20

LUDA NBA NOĆ! Bjelica se nije proslavio, rekord Avdije, Lejkersi nemilosrdni! /VIDEO/

NBA

LUDA NBA NOĆ! Bjelica se nije proslavio, rekord Avdije, Lejkersi nemilosrdni! /VIDEO/

Podeli vest

Luda NBA noć, a od srpskih košarkaša na terenu je bio Nemanja Bjelica

Foto: ap photo/tanjug

Deni Avdija

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, odigrao je 11 minuta i postigao tri poena u porazu Sakramenta od Finiksa 116:100. Bjelica je pogodio jedinu trojku, imao je i dva promašaja za dva, ali i tri skoka i dve asistencije. Najefikasniji u ekipi Kingsa bio je Badi Hild sa 17 poena.

Kod Finiksa su trojica košarkaša imala preko dvadeset poena - Mikal Bridžs je ubacio 22, Kameron Džonson 21, a Devin Buker jedan manje 20.

 

Za Vašington je u porazu od Orlanda od 120:113, Deni Avdija umalo upisa dabl-dabl. Imao je devet poena i devet skokova, uz tri asistencije, ali i nešto lošiji procenat šuta (4 od 11 iz igre, 1 od 5 za tri). Avdiji, koji je sin legende Zvezde, Zufera Avdije, ovo je bio lični rekord u NBA, pošto je na prethodne dve utakmice postizao 5 i 7 poena.

 

Na drugoj strani, u ekipi Orlanda, uspešniji je bio Nikola Vučević sa 15 poena, uz 5 od 11 iz igre, uz osam skokova i četiri asistencije. Markil Fulc i Terens Ros su predvodili Orlando do trijumfa sa po 26 poena, dok se u Vašingtonu izdvojio Bredli Bil sa 29 poena.

Stef Kari je postigao 36 poena u pobedi Golden Stejta nad Čikagom od 129:128. U poslednjoj sekundi meča trojkom Damiona Lija trijumfovao je Golden Stejt. Osim Karija u redovima Voriorsa se istakao i Endrju Vigins sa 19 poena, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Zek Lavin sa 33 poena.

 

Los Anđeles Lejkersi vezali su drugu pobedu,dobili su Minesotu sa 127:91 uz 20 poena Kuzme i 18 Džejmsa. Posle startnog poraza od Klipersa na šampionskoj proslavi, Lejkersi su se uozbiljili, pa su ceh toga platili Dalas i Vulvsi, koji su deklasirani u Stejpls Centru.

Horton-Taker je ispratio vodeći tandem sa 12 poena, a Mark Gasol je imao 12 poena, osam asistencija i sedam skokova za 20 minuta. Na drugoj strani, za čast Minesote borio se Edvards sa 15 poena.

Šarlot je nošen Hejvordom koji je meč završio sa 28 poena i sedam asistencija ukrotio Bruklin sa 106:104. Nije pomoglo što je Durent ubacio 29, a Irving 25 poena, Šarlot je u završnicu ušao sa +16, pa je sebi do kraja dopustio i luksuz da se uspori tempo do konačnih +2.

NBA LIGA REZULTATI

 

Šarlot - Bruklin 106:104

Nju Orleans - San Antonio 98:95

Vašington - Orlando 113:120

Klivlend - Filadelfija 118:94

Njujor - Milvoki 130:110

Čikago - Golden Stejt 128:129

Indijana - Boston 108:107

Sakramento - Finiks 100:116

LA Lejkers - Minespota 127:91

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija