• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2021

17:43

SVAKI SRBIN BI POGINUO ZA KOSOVO! Divac 1999. godine u Americi održao čas PATRIOTIZMA! /VIDEO/

NBA

SVAKI SRBIN BI POGINUO ZA KOSOVO! Divac 1999. godine u Americi održao čas PATRIOTIZMA! /VIDEO/

Podeli vest

Čuveni američki TV voditelj, Lari King preminuo je u 87 godini! Srpski narod će posebno pamtiti šta mu je NBA zvezda Vlade Divac svojevremeno rekao u vezi bombardovanja Srbije

Tokom karijere Lari King je uradio ogroman broj intervjua, ali je u Srbiji posebno interesantan razgovor sa Vladom Divcem tokom bombardovanja Srbije 1999. godine. 

Divac je pozvan da gostuje na "CNN" televiziji, a emisija je počela sa pitanjem kakve su emcije Divca povodom agresije na Srbiju. 

- Tužna, užasna! Strašno je šta se dešava kod kuće, američki narod je pogrešno informisan o situaciji u Jugoslaviji. Teško je zaista, pokušavam da stupim u kontant sa porodicom, ali danas je veoma teško uspostaviti vezu sa bilo kim. Brat me je zvao pre sat vremena i rekao mi da je Srbija bombardovana. To je strašno - odgovorio je Divac. 

- Brat mi je u Beogradu, roditelji u malom gradu južno od Beograda, traže skloništa, jer postoje izveštaji o žrtvama civila posle bombardovanja nekih vojnih objekata - rekao je legendarni centar. 

King ga je zatim pitao da li NATO pravi grešku?

- Apsolutno! Jugoslavija je suverena država. NATO podržava OVK koja je teroristička grupa - istakao je Divac. 

Voditelja je interesovalo i da li je Divac zabrinut za svoju porodicu?

- Zabrinut sam za sve ljude sa svih strana koji su u ovome, za moj narod. Za Albance, za Amerikance, Evropljane, za sve - odgovorio je centar Sakramenta. 

Zbog situacije, King je pitao Divca da li planira da izvuče neke članove porodice iz Srbije?

- Gledam da vidim šta ću sa bratom koji ima malo dete, trenutno je u nekom sklonišutu - istakao je on.

Nedavno ste igrali u Srbiji, za vreme lokauta, da li ste videli šta se sprema?

- Nisam. Nije moglo da se oseti, pošto je u toku bilo rešavanje mirovnog sporazuma za Kosovo, koji je duša srpske države 600 godina, i sad traži nezavisnost. Nisam ekspert, ali verujem da se donosi ispravna odluka. 

Za kraj, King je poručio Divcu: Kažete da je Kosovo deo Srbije, a Srbin je poentirao, pravo u metu!

- Kosovo je duša Srbije, ukoliko pitate svakog Srbina, svaki bi poginuo za Kosovo - podvukao je DIvac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 3 godine

Jeste i onda se zalagao za to, da -kosovA igra na olimpijskim igrama pod imenom drugacijim od Srbije. Nek se goni u tri lepe.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija