• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.05.2021

12:05

EMOTIVNA ZVEZDA NBA! OBORIO REKORD, PA PORUČIO! Mnogo sam se ŽRTVOVAO, o ovome sam SANJAO!

NBA

EMOTIVNA ZVEZDA NBA! OBORIO REKORD, PA PORUČIO! Mnogo sam se ŽRTVOVAO, o ovome sam SANJAO!

Podeli vest

Američki košarkaš Rasel Vestbruk rekao je da se mnogo žrtvovao tokom života i da je sanjao da bude igrač sa najvećim brojem tripl-dablova u istoriji NBA lige

Rasel Vestbruk ispisao je istoriju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu!

- Obično ne volim da se tapšem po ledjima, ali sada ću to učiniti samo zato što sam toliko zahvalan i blagosloven sam čovek. Ovaj posao shvatam veoma ozbiljno i zahvalan sam svim saigračima i trenerima koji su do sada bili sa mnom - rekao je Vestbruk, koji je u noći izmedju ponedeljka i utorka oborio rekord NBA lige po broju tripl-dablova. Sada ih ima 182. što je za jedan više od Oskara Robertsona, koji je rekord držao još od 1974. godine.

Foto: Tanjug

 

Vestbruk je zabeležio svoj 36. tripl-dabl ove sezone! Vestbruk ima 32 godine, a igra 13. sezonu u NBA ligi. Bio je MVP 2017. i devet puta na "ol-staru".

Robertsonov rekord bio je nedostižan za mnoge, pa tako treće mesto zauzima Medžik Džonson sa 138, četvrto Džejson Kid sa 107, a peto Lebron Džejms sa 99.

- Mnogo toga sam uložio u karijeru, mnogo vremena, žrtve... Toliko sam se žrtvovao da bi se moje ime pominjalo zajedno sa Kidom, Medžikom, Oskarom i ostalim momcima. To je nešto o čemu sam sanjao dok sam bio klinac. Zaista sam zahvalan za ovaj trenutak - kazao je Vestbruk.

Vestbruk je imao osam "tripl-dablova" tokom prvih šest sezona u Oklahomi, a u poslednjih sedam je zabeležio 174. Ove je zabeležio 36, a najviše ih je imao 2016/17. kada ih je ostvario 42 i izjednačio se sa Robertsonom.

Foto: Tanjug

 



- Samo želim da mu zahvalim na stvarima koje je on (Robertson) radio za igru. Verovatno ne bih radio neke stvari koje sada mogu da radim da nije bilo njegove žrtve -istakao je Vestbruk.

Vestbruk je takodje i premašio 8.000 asistencija u karijeri, i tako se pridružio Robertosonu, Džejmsu i Geriju Pejtonu koji su to učinili sa više od 20.000 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija