• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2022

09:55

FRKA U NBA! Pokrenuta ISTRAGA protiv ove ekipe!

USA Today

NBA

FRKA U NBA! Pokrenuta ISTRAGA protiv ove ekipe!

Podeli vest

Filadelfija se nalazi pod istragom takmičenja, zbog poslovanja kod dovođenja pojačanja tokom leta

Seventisikserse su do sada pojačali Pi Džej Taker, Danuel Haris i Džejms Harden, a ovaj tandem se i nalazi u središtu istrage.

Sporna je njegova odluka da se odrekne 14.000.000 dolara iz ugovora za narednu sezonu i umesto 47 miliona zaradi "samo" 33.000.000 dolara. Popularni Brada je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 68 miliona dolara i tako omogućio ekipi da se pojača za narednu sezonu, ostavivši više sredstava.

Rukovodstvo takmičenja smatra da je već dogovoren sledeći ugovor, ako Harden reši da ostane posle sledeće sezone, što bi bilo kršenje kolektivnog ugovora. Timovima nije bilo dozvoljeno da razgovaraju sa slobodnim agentima do 30. juna po tamošnjem vremenu.

Istovremeno je predsednik košarkaških operacija tog tima Deril Mori pozvan na informativni razgovor, dok je realno da to učine i ostali članovi organizacije.

NBA je od 2019. godine počela oštrije da kažnjava u ovakvim slučajevima, uključujući povećanje maksimalne kazne za timove na 10 miliona dolara i dodavanje mogućnosti suspenzije rukovodilaca, odricanja od izbora na draftu, pa čak i poništavanja ugovora. Mogućnost poništenja ugovora ipak se smatra praktično nepostojećom pretnjom.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović se našao u centru pažnje slične priče kada su Milvoki Baksi želeli da ga angažuju. Bivši igrač Fenerbahčea je tada bio ograničen slobodan agent, a Baksi su dobili kaznu i izgubili pravo biranja drugog pika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija