• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2022

22:40

NBA NEMA MILOSTI! Drakonska KAZNA za vlasnika franšize!

Reuters/USA Today

NBA

NBA NEMA MILOSTI! Drakonska KAZNA za vlasnika franšize!

Podeli vest

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) suspendovala je na godinu dana vlasnika muškog i ženskog tima Finiksa Roberta Sarvera, zbog "zlostavljanja na radnom mestu i organizacionih nedostataka"

NBA je pre gotovo godinu dana zatražila od advokata da istraže navode da je Sarver u prošlosti imao niz rasističkih, mizogenih i neprijateljskih komentara, tokom skoro dve decenije mandata.

O navodima je prvi izvestio I-Es-Pi-En (ESPN), koji je razgovarao sa desetinama sadašnjih i bivših zaposlenih u klubu, uključujući neke koji su detaljno opisali neprimereno ponašanje Sarvera.

On je prvobitno negirao i osporio većinu navoda preko svog pravnog tima.

Sarver (60), neće moći da bude ni u jednoj prostoriji NBA ili WNBA tima, uključujući kancelarije, arenu ili prostor za trening. Takodje neće moći da prisustvuje nijednom dogadjaju u NBA ili WNBA ligi.

 

 

Vlasnik Finiks Sansa (NBA) i Finiks Merkjurija (WNBA), kažnjen je i novčano sa 10.000.000 dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."
NEVEROVATNO

Šokantne vesti iz Rusije! Operater dronova ubio više stotina ljudi?! Ovo nije zabeleženo u istoriji! "Više i od Zajceva..."

Učinak operatera FPV dronova već premašuje performanse čuvenih snajperista iz Velikog otadžbinskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću drona uništio više od 300 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, dok je heroj Sovjetskog Saveza, snajperista Vasilij Zajcev, eliminisao više od 240 neprijateljskih vojnika. Ovo je za RIA Novosti izjavio instruktor Centra za specijalnu taktiku i početnu vojnu obuku „Rokot“, poznat pod nadimkom „Pinoče“.

27.05.2024

08:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija