• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2023

14:36

Društvene MREŽE GORE! Tviteraši tvrde da JOKIĆEV najveći rival IMA SIDU

Tanjug/AP

NBA

Društvene MREŽE GORE! Tviteraši tvrde da JOKIĆEV najveći rival IMA SIDU

Podeli vest

Veliki broj korisnika Tvitera deli identičan tvit u kom se tvrdi da centar Filadelfije Džoel Embid ima sidu i da je zbog toga često odsutan sa parketa.

Kamerunski centar, koji će ubuduće nastupati za selekciju Francuske, propustio je prvi meč polufinala Istočne konferencije NBA lige protiv Bostona.

Filadelfija je bez njega u timu napravila veliko iznenađenje i slavila na gostovanju sa 119:115 i to zahvaljujući Džejmsu Hardenu, koji je postigao 45 poena.

Foto: Tanjug/AP

Džejson Tejtum i Džejms Harden u duelu

Međutim, brojni navijači pričaju isključivo o Embidu i tvrde da boluje od AIDS-a.

"Moja teorija. Da li Džoel Embid ima AIDS? Džoel je veći deo života proveo u Kamerunu, a u Kamerunu postoji velika stopa obolelih od side. AIDS slabi imuni sistem što objašnjava zašto je Embid uvek bolestan. Ostali simptomi side uključuju veći zamor i stomačne probleme", glasi tvit koji je zapalio društvene mreže.

 

 

 

 

 

 

Kako prenose američki mediji, centar Filadelfije i favorit za MVP regularnog dela NBA lige mogao bi da se vrati na parket u drugoj utakmici serije protiv Bostona.

Najveći rival Embidu za prestižno priznanje je najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je sa 39 poena predvodio Denver do trijmfa nad Finiksom (97:87) i vođstva od 2:0 u seriji polufinala Zapadne konferencije.

Najpoznatiji košarkaš koji je zaražen HIV virusom je legenda Los Anđeles Lejkersa Medžik Džonson.

Foto: USA Today

Medžik Džonson

Legendarni igrač Los Anđeles Lejkersa je 1991. godine šokirao planetu kada je objavio da je HIV pozitivan. 

Džonson je nakon toga igrao na Olimpijskim igrama u 1992.  godine u Barseloni, a nakon toga je okončao karijeru. On je postao jedan od glavnih ambasadora za borbu protiv side u Afro-Američkoj zajednici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija