• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

23.05.2023

05:17

DENVER POMETLAO LEJKERSE 4:0! Jokić razbio Lebrona i sad ide po NBA prsten! (VIDEO)

EPAIMAGES

NBA

DENVER POMETLAO LEJKERSE 4:0! Jokić razbio Lebrona i sad ide po NBA prsten! (VIDEO)

Podeli vest

Još jedna magična noć Nikole Jokića i Denver Nagetsa! Košarkaši Denvera predvođeni fantastičnim Srbinom osvojili su Zapadnu konferenciju prvi put u istoriji i igraće u velikom finalu NBA lige. Nagetsi su u finalnoj seriji konferencije deklasirali Los Anđeles Lejkerse 4:0, a ovog puta slavili su rezultatom 113:111 (28:34, 30:39, 36:16, 19:22).

Srpski reprezentativac Nikola Jokić ponovo je bio dominantna figura. On je meč završio sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija! Bio je to njegov osmi tripl-dabl učinak u plej-ofu ove sezone. Najveću pomoć imao je i ovaj put od Džamala Mareja koji je ubacio 25 poena, a odličan kod "grumenja" bio je i Aron Gordon sa 22 poena.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Lebron Džejms, koji je sa 40 poena, deset skokova i devet asistencija predvodio Lejkerse, a njemu je prava podrška bio Entoni Dejvis sa 21 poenom.

Međutim, čovek odluke bio je momak iz Sombora, pošto je na 51 sekundu pre kraja meča, pri rezultatu 111:111 postigao poslednji koš. Denver je umalo ostao bez poseda, pošto se Marej okliznuo i lopta mu je pobegla u aut, ali je srećom po Nagetse pre toga dodirnula jednog igrača Lejkersa. Jokić je u tom pretposlednjem napadu preuzeo odgovornost i poentirao pored dva igrača domaćeg tima za 113:111 (pogledaj video). Ispostavilo se da je to bio kraj, jer Lebron u poslednjem napadu Lejkersa nije uspeo čestito ni da šutne na koš.

 

 

Očekivalo se da "Kralj" i drugovi ulože krajnji napor ne bi li izbegli blamažu i "čišćenje" rezultatom 4:0. Uprkos svim dešavanjima u tri meča koja su prethodila, bukmejkeri su uoči četvrtog meča u seriji ponovo ulogu favorita dali "jezerdžijama". I u prvom poluvremenu delovalo je da su i te kako imali pravo, jer je tim u žutim dresovima dominirao.

Lejkersi su bolje počeli meč i prvi stigli do osetnije prednosti (11:4). Da baš ništa neće prepuštati slučaju trener Nagetsa Majk Meloun pokazao je već u tom trenutku jer je pozvao prvi tajm-aut. Vratio se Denver koncentrisaniji, izjednačio rezultat na 15:15, ali su Lejkersi nastavili da drže sve konce igre u svojim rukama predvođeni Džejmsom. Lebron je u prvoj četvrtini već imao 21 poen, pošto je šutirao trojke četiri od četiri. Naš Nikola Jokić u tom periodu utakmice bio je fokusiran na razigravanje saigrača, pa je imao šest asistencija na svom kontu.

Nisu se samo Lejkersi trudili da finalna serija Zapada bude nastavljena, već su i sudije imale svoj doprinos tome. Trener Denvera Meloun izgubio je živce pred kraj prvog poluvremena i dobio tehničku grešku, a vrhunac njegovog nezadovoljstva bio je momenat kad nije dosuđen očigledan faul Hačimure nad Jokićem.

Lejkersi su na poluvremenu došli do rekordnih "plus 15" (73:58) uz 31 poen Lebrona, dok je Jokić na pauzu otišao sa samo deset poena. 

Treća četvrtina donela je rapsodiju Nagetsa, ali i srpskog centra. Ispostaviće se da je to bila jedina deonica u utakmici koja je pripala Deveru, ali sa ubedljivih - 36:16. Gosti iz Kolorada krenuli su furiozno po izlasku iz svlačionice, napravili seriju 24:8 i posle dugo vremena poveli pre kraja treće deonice meča. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 94:87. Nikola je u tom trenutku već imao novi tripl-dabl učinak sa 23 poena, 14 skokova i 11 asistencija.



Igralo se manje-više u egalu u poslednjoj četvrtini, Denver je održavao blagu prednost od dva do pet poena, mada su ponovo sudije pokušale da odigraju ključnu ulogu i pomognu Lejkersi. Na pet minuta pre kraja meča Jokiću su svirana dva vezana faula u napadu nad Lebronom, a da zapravo nijedan nije bio opravdan. Iznervirao se Nikola, jer je imao pet prekršaja u tom trenutku i bio je na korak do isključenja, ali je ostao smiren i pribran do kraja meča. I na kraju se na najbolji mogući način "osvetio" i sudijama i Lejkersima, koji su pre tri godine takođe u finalu Zapada bili bolji od Denvera.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija