• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2023

20:50 >> 18:36

EVOLUCIJA KOŠARKE! NIKOLA JOKIĆ ĆE PROMENITI NBA, poručuje LEGENDA najjače košarkaške lige na SVETU!

reuters

NBA

EVOLUCIJA KOŠARKE! NIKOLA JOKIĆ ĆE PROMENITI NBA, poručuje LEGENDA najjače košarkaške lige na SVETU!

Podeli vest

Nikola Jokić će promeniti NBA ligu, pošto je već evolvirao centarsku poziciju, poručuje Rej Alen, član Kuće slavnih u Springfildu.

Nekadašnji najbolji trojkaš NBA lige, osvajač prstena sa Boston Seltiksima i Majami Hitom, govorio je o načinu košarke koji se sada igra u najjačoj ligi sveta, kao i o evoluciji koju uvode visoki igrači poput Jokića i Džoela Embida.

- Ukoliko Denver Nagetsi sa Nikolom Jokićem osvoje titulu, ostatak lige će morati da se adaptira na njegovu igru. Ekipe će morati u svojim redovima imati unapređenu verziju centra koji može da dribla, šutira, dodaje i da je pokretan, samo da bi isparirao Jokiću. Protiv njega više ne može da se igra petorka sa niskim igračima, pošto je Nikola vratio centre u košarku i ti centri sada šutiraju trojke i rade sve! Igra će se potpuno promeniti, doživeće evoluciju i biće liga svestranih visokih igrača - rekao je Alen.

Foto: AP/Photo

Rej Alen

Popularni Rej-Rej se takođe dotakao teme nacionalnih timova i predvideo prestanak dominacije Sjedinjenih Američkih Država u košarci. On ističe sve veći broj vrhunskih internacionalaca u "njihovoj" ligi, uključujući tri glavna kandidata za MVP zvanje ove godine.

- Pogledajte najboljih deset igrača u ligi. Oko 75 odsto njih nije rođeno u SAD. To vam jasno govori koliko je ova igra postala globalna. Glavna tri kandidata za MVP nagradu su bili Džoel Emid - Kamerun, Nikola Jokić- Srbija i Janis Adetokumbo - Grčka. Pored njih tu su još Luka Dončić i Domantas Sabonis. Ovo takođe služi kao opomena ovdašnjoj deci da još napornije rade i treniraju jer se vrhunska košarka više ne igra samo u Americi. To će najbolje biti prikazano na Olimpijskim igrama. Garantujem vam da će do 2028, Amerikancima biti mnogo teško da tvrde da su najbolji na svetu u ovoj igri. Ako pogledate lige širom Evrope, mnogo je klinaca koji nadolaze i koji će nesumnjivo biti bolji od naših igrača, a to je sjajna stvar za košarku - rekao je slavni trojkaš koji je sam bio deo selekcije Amerike koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine. 

Foto: Tanjug/AP

 

NBA liga doživela je ogroman porast internacionalaca među igračima, pa tako u najjačoj ligi sveta igra 120 igrača iz 40 različitih zemalja. Najviše predstavnika imaju Francuzi sa devet, slede Nemci sa šest, a po pet imaju Srbija, Španija i Nigerija.

Na sve to treba dodati i podatak da je gotovo izvesni prvi pik na predstojećem draftu Francuz Viktor Venbanjama koga smatraju "generacijskim" talentom.

Foto: EPAIMAGES

"Jednorog"

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija