• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2023

21:05 >> 20:37

MEČ ODLUKE! Najveći preokret u istoriji ili najveće razočarenje, šta nas očekuje u večerašnjem finalu Istoka NBA lige?!

AP/Photo

NBA

MEČ ODLUKE! Najveći preokret u istoriji ili najveće razočarenje, šta nas očekuje u večerašnjem finalu Istoka NBA lige?!

Podeli vest

Večeras od 02.30 Boston Seltiksi i Majami Hit igraju sedmu, odlučujuću utakmicu u finalu Istoka plej-ofa NBA lige.

Košarkaši Majamija večeras imaju šansu da uđu u istoriju, međutim, ni po čemu dobrom. Naime, ukoliko tim Erika Spolstre večeras izgubi od "kelta", postaće prva ekipa koja je "protraćila" tri utakmice prednosti od 150. timova u istoj situaciji pre njih. 

Sa druge strane, Boston bi mogao ispisati pozitivnu istoriju kada bi uspeli u preokretu i pobedi serije, nakon što su je započeli sa 0:3.

Majami Hit je bio jako blizu da okonča seriju i zakaže duel u velikom NBA finalu sa Nikolom Jokićem i njegovim Denver Nagetsima. Da budemo precizni, nedostajale su im tri sekunde, pošto je toliko vremena ostalo Bostonu u šestoj utakmici pri vođstvu Majamija 103:102. Markus Smart je šutirao i promašio, a lopta se odbila beku Bostona, Deriku Vajtu, koji ju je vratio u koš i tako doneo pobedu "zelenima" iz Masačusetsa na neverovatan način.

- Neverovatan osećaj. Tokom gledanja snimka svi su me pitali da li sam izbacio loptu na vreme. Nisam znao sigurno, ali sam mislio da jesam, bilo je teško proceniti. Presrećni smo pobedom. Morali smo da pobedimo, uspeli smo i sada je sva pažnja na sedmoj utakmici - rekao je Vajt, junak Bostona.

Foto: EPAIMAGES

Pogodak Vajta za sedmu utakmicu

Nakon što su "kelti" gledali sa ivice ponora, sada se čini da su opet oni favoriti, a sa time se slažu i kladionice koje na pobedu Bostona daju kvotu od 1,32. 

Nisu Seltiksi favorizovani samo zbog kvaliteta sastava (na papiru su bolja ekipa), već i zbog psihološkog pritiska koji je na timu koga je tri sekunde delilo od NBA finala i koji nije iskoristio tri "meč lopte" da zakaže borbu za trofej sa silovitim Denverom.

Džimi Batler, čovek od koga sve zavisi u Majamiju, izvinio se zbog svoje lošije igre u šestoj utakmici (šut iz igre 5-21) i rekao da bi Hit lako slavio samo da je on bio na prepoznatljivom nivou. Takođe, dodao je da ekipa veruje da može da privede posao kraju iako se plasman u finale previše "prolongirao" . 

- Imamo ekipu sastavljenu od igrača koji ne odustaju. Imamo momke koji su prošli trnovit put da bi se našli u ovoj situaciji. Neću dopustiti da se iko od naših igrača preda. Ne zanima me šta će se desiti. Idemo u Boston da pobedimo sedmu utakmicu! - rekao je Batler.

Veru u pobedu ima i uprava kluba Hita, s obzirom da su već zakazali let za Denver pre meča odluke!

Foto: AP/Photo

Džimi Batler

Ekipa iz sunčane Floride na raspolaganju će imati Gejba Vinsenta koji nije igrao šestu utakmicu zbog povrede skočnog zgloba, dok je Tajler Hiro i dalje van stroja zbog lomljenja šake u prvoj rundi sa Milvoki Baksima. Vinsent je itekako nedostajao Batleru i družini, naročito kada se uzme u obzir podatak da je treći u ekipi po poenima, asistencijama i odigranim minutima (ispred njega su samo Batler i Bem Adebajo).

Protiv sebe imaće dvojac Džejson Tejtum (25) i Džejlen Braun (26), ali i preiskusnog Ala Horforda (36).

Foto: AP/Photo

Braun, Tejtum i Horford u duelu sa Batlerom

Dovoljno je znati da će Horford večeras postati tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je igrao deset sedmih utakmica, a samo je jednu izgubio ( Klivlend Kavalirsi, 2018.).

Najbolji poenteri svojih ekipa su Džimi Batler sa 37 i Tejtum sa 29 poena po utakmici.

Trener domaćih, Džo Mazula otkrio je kako je ekipa uspela da se "trgne" i da se nađe nadomak najvećeg preokreta u istoriji najjače košarkaške lige.

- Upoznao sam se sa tri devojke mlađe od 21. godine koje su bolovale od raka. Gledajući mlade devojke kako umiru, a opet se smeju i raduju nekim stvarima, otvorili su mi se novi pogledi na život. Pomogli smo jedni drugima. One su imale koga da sasluša njihovu priču, a ja sam mnogo toga naučio od njih. Moramo da shvatimo da smo još uvek u igri, još uvek smo "živi". Razmišljamo i dalje kao u prethodne tri utakmice. Ne smemo se opuštati - rekao je Mazula.

Foto: AP/Photo

Al Horford

Ko god večeras da pobedi, kao nagradu imaće sedam utakmica sa mašinerijom kakva su Denver Nagetsi koji su odavno "počistili" Lejkerse sa 4:0.

Pravi košarkaški spektakl očekuje nas u TD Gardenu u Bostonu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija