• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

09:30

HRVATI ĆE DA PUKNU OD MUKE! JEDAN NIKOLA ĆE IH SIGURNO BACITI NA KOLENA! Ovo smo čekali 25 godina!

PHOTOMASTER

NBA

HRVATI ĆE DA PUKNU OD MUKE! JEDAN NIKOLA ĆE IH SIGURNO BACITI NA KOLENA! Ovo smo čekali 25 godina!

Podeli vest

Kako god se završi NBA finale, Srbija će posle njega imati više NBA titula od Hrvatske.

Posle trijumfa Majamija nad Bostonom u sedmom meču finala Istočne konferencije NBA lige (104:83) Srbija će imati dva košarkaša u NBA finalu i to na suprotnim stranama.

Nikola Jokić će predvoditi Denver Nagetse, a Nikola Jović nadaće se prstenu sa Majami Hitom. Ko god da bude pobednik, postaće peti Srbin sa NBA prstenom, a naša zemlja tako će prestići Hrvatsku čiji igrači su osvojili četiri trofeja u najjačoj košarkaškoj ligi sveta sredinom i krajem devedesetih godina prošlog veka.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Najvredniji klupski trofej u košarci prvi je za Srbiju osvojio Darko Miličić. Bilo je to 2004. dok je nosio dres Detroit Pistonsa, a kako je sam rekao u nedavnom razgovoru za Informer, nije bio bitan šraf u pohodu na trofej, ali je ispisao u istoriju.

Foto: Starsportphoto

Darko Miličić

Predrag Stojaković, na veliku žalost naših navijača nije se okitio prstenom sa čuvenom generacijom Sakramento Kingsa u kojima je igrao sa Vladom Divcem. Peđa je do trofeja došao tek 2011, na kraju karijere, sa Dalas Maveriksima.

Foto: NBA/Getty images.

Peđa Stojaković i Vlade Divac

Na narednog NBA šampiona Srbija je čekala do 2015. kada je Ognjen Kuzmić postao prvak sa strašnom generacijom Golden Stejta u nastajanju koju su predvodili "spleš braća" Stefen Kari i Klej Tompson.

Foto: Starsportphoto

Ognjen Kuzmić

Poslednjeg prvaka najjače lige sveta Srbija je dobila prošle godine kada je Nemanja Bjelica takođe u dresu Golden Stejta došao do prstena.

 

 

Dakle, prvi put će naša zemlja imati NBA šampiona u dve godine zaredom. Pitanje je samo koji će Nikola podići pehar, da li Jokić ili Jović.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

Kada je reč o Hrvatima, njima je prvi prsten doneo Žan Tabak sa Portlandom 1995. godine i bio je tek drugi Evropljanin kom je to pošlo za rukom. Prvi je bio Slovak Rihard Petruška godinu dana ranije.

Foto: EPAIMAGES

Žan Tabak

Ostale NBA trofeje Hrvatskoj je doneo slavni Toni Kukoč koji je bio deo strašne generacije Čikago Bulsa sa Majklom Džordanom, Skotijem Pipenom i Denisom Rodmanom.

Kukoč je osvojio tri titule zaredom - 1996, 1997 i 1998. godine, što je bila i poslednja NBA titula za Hrvate.

Foto: Reuters

Toni Kukoč u dresu Bulsa

Za sad je u NBA titulama 4:4. Već u junu biće 5:4 za Srbiju protiv Hrvatske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 11 meseci

O čemu če opanci nego o Hrvatima. O onome kome se dive i očajnički nastoje prišlepati. Onima koje sanjaju i o kojima ne prestaju trkeljati san i no. SVE se u pašaluku mjeri prema Hrvatima. Sa Hrvatima u pašaluku dan počinje i završava. Tako je to kad nekome gledaš u leđa otkad postojiš i činiš sve kako bi mu se približio, a svi tvoji očajnički napori uglavnom su ti uzalud. Jer Hrvate zanimaš isto koliko ih zanima Somalija ili Tadžikistan. Onda ti ostaje samo cviljenje od ljubomore, očaja i NEMOČI- Teška je ta opančarska bolest koja se u pašaluku zove Hrvatska. Teška i Neizlječiva. Vi ste za žaljenje. Kolektivno BOLESTAN narod.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija