• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

10:02

JOKIĆ U CENTRU RASISTIČKE POLEMIKE! Gore društvene mreže, jedan članak podigao VELIKI BURU u svetu! (FOTO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ U CENTRU RASISTIČKE POLEMIKE! Gore društvene mreže, jedan članak podigao VELIKI BURU u svetu! (FOTO)

Podeli vest

Srpski košarkaški as Nikola Jokić ne prestaje da intrigira svetsku javnost, a sada se povela polemika oko članka ESPN-a o zvezdi Denvera, koji neki etiketiraju kao rasistički.

Nestvani Nikola Jokić iz sezone u sezonu oduševljava košarkašku javnost, obara rekorde, ispisuje istoriju i čak i naveće hejtere primorava da mu se izvinjavaju zbog pogrešnih procena i omalovažavajućih reči.

Ipak, pojedinci u medijima brutalnog Srbija i dalje pokušavaju da ospore i povuku dole. Jokić je bio igrač koji je maestralnim partijama svoje Nagetse vodio do šampionske titule u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Denver je nakon pet utakmica bio bolji od Majami Hita, ali izgleda da njegova brilijantnost na terenu nije dovoljna za kritičare koji imaju u najmanju ruku čudne poglede i planove.

Američki ESPN je u poslednje vreme bio u centru pažnje zbog svog izveštavanja o sportu, a ovo je poprimilo prilično neugodan obrt nakon što se pokazalo da je jedan od njihovih novinara napisao prilično rasno neosetljiv članak o Jokiću, koji su brojni svetski mediji preneli.

 

 

Pomenuta sportska mreža naišla je na kritike zbog objavljivanja članka Vilijama C. Rodena o Nikoli Jokiću i Lariju Birdu, a mnogi su ga označili kao rasistu i opisali ga kao čoveka koji to potencira.

„Jokićev nastup govori sam za sebe, ali ima još mnogo milja pre nego što sedne sa najvećim“, napisao je Roden na Tviteru.

Ono što je posebno razbesnelo ljude u vezi sa člankom jesu očigledni dvostruki standardi u praksi uređivanja. Smatra se da je Roden, Afroamerikanac, kritičan prema hvaljenju belog košarkaša.

"Moje pitanje nije u proglašavanju Jokićeve veličine, već u preranom krunisanju Jokića za najvećeg ikada, najvećeg svih vremena, najboljeg centra kojeg je NBA ikada videla, najboljeg svih vremena", napisao je Roden, ali je bez obzira na pokušaj da se opravda etiketirao sebe kao rasistu i podigao buru.

Bilo kako bilo, mnogi u SAD smatraju da bi naš reprezentativac bio mnogo cenjeniji, popularniji i voljeniji da je Amerikanac, a jedno je sigurno - ljudi poput Rodana bi ga mnogo više uzdizali i već proglasili najboljim svih vremena samo da je crnac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija