• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2023

10:43

AMERI U DILEMI: Ko je NAJVEĆI sportista Denvera, Jokić ili Mening?!

AP/USA Today

NBA

AMERI U DILEMI: Ko je NAJVEĆI sportista Denvera, Jokić ili Mening?!

Podeli vest

Stanovnici glavnog grada Kolorada, Denvera, su ovih dana pokrenuli debatu o tome ko je najveći sportista u istoriji ovoga grada. Legendarni kvoterbek Bronkosa, Pejton Mening ili centar Nagetsa, Nikola Jokić.

Mišljenja su podeljena, ali se umnogome slažu da su obojica sjajnih sportista "blago" grada u Stenovitim planinama.

 

 

"Mislio sam da Denver ima neponovljivog igrača u Pejtonu Meningu, ali Nikola je njegova NBA verzija. Denver je blagosloven!", poručuju navijači.

Pejton Mening i Nikola Jokić nisu mogli imati drugačiji put do Denvera, ali su obojica svom timu iz tog grada doneli titulu. Mening 2015, a Jokić ove godine.

Iako je Denver oduvek bio "grad Bronkosa", odnosno grad koji važi za fudbalski (NFL), Jokiću navijači daju blagu prednost zbog činjenice da je on "njihov" od samog početka.

Foto: AP/Photo

Nikola Jokić u svojoj prvoj NBA sezoni

Mening je bio ogromno ime i već u konverzaciji za najboljeg kvoterbeka svih vremena i pre dolaska u Denver kada je nastupao za Indijanapolis Koltse.

Jokić, sa druge strane, je "dete Denvera" koji je u grad stigao draftom 2014. i tu je do danas. 

"Presuđuje činjenica da je Nikola "odrastao" sa nama, dok je Mening veći deo karijere proveo pobeđujući Denver. Mogu da oprostim, ali ne i da zaboravim", poručuje jedan od učesnika debate na "Reditu".

Pejton Mening je dvostruki osvajač NFL prstena, 2007. sa Koltsima i 2015. sa Bronkosima. Bio je MVP lige čak pet puta (samo jednom u dresu Denvera, 2013.) i najkorisniji igrač finala 2007.

Foto: AP/Photo

Afirmisao se kao igrač Indijanapolisa, Pejton Mening

Nikola Jokić je dvostruki MVP NBA lige 2021. i 2022. Osvajač je titule i proglašen najkorisnijim igračem finala 2023, ali je mlađi od legendarnog "šerifa" 19 godina. 

"Pejton Mening je najveći u istoriji Denvera, ali nema sumnje da će ga Jokić uskoro prestići", slažu se simpatizeri oba tima.

Sam Mening je, jednom prilikom, izjavio da bi u njegovoj ekipi, startni kvoterbek bio Somborac.

- Ako bih birao jednog NBA igrača da bude kvoterbek u mom timu, to bi bio Nikola Jokić. Ima odličnu ruku, baca sjajne i precizne pasove preko celog terena. Da igra u NFL-u mislim da nikada ne bi bacao kratka dodavanja, uvek bi išao "duboko". Jako zanimljiv za gledanje - rekao je Mening.

"Bilo da se gleda bogatsvo karijere i status ikone NFL-a Pejtona Meninga ili Jokićev uspon do trona NBA lige, oba igrača su načinila nemerljiv doprinos gradu u Koloradu. Njihova dostignuća su im "zacementirala" mesta u sportskoj istoriji Denvera", zaključuju američki mediji.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realna

pre 10 meseci

Ameri ce sve moguce uciniti samo da Srbin i Srbi ne budu negde na prvom mestu!. Uzasni su u tij mrznji!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija