• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

16:04

Larkin deli savete Miciću: Grizi za svaku loptu, nemaš šta da izgubiš!

Starsportphoto

NBA

Larkin deli savete Miciću: Grizi za svaku loptu, nemaš šta da izgubiš!

Podeli vest

Srpski reprezentativac Vasilije Micić naredne sezone nastupaće u NBA ligi.

Postala je NBA liga mala srpska kolonija, a ovog leta postala je još jača za Vasilija Micića. Jedan od najboljih plejmejkera Evrope odlučio je da se otisne "preko bare" i potpiše trogodišnji ugovor sa Oklahomom vredan 23.500.000 evra. 

Micić je u dresu Efesa u Evroligi dominirao i zaslužio poziv iz Amerike. Svestan je toga i Šejn Larkin koji je u tandemu sa Micićem bio najbolji bekovski kombo u elitnom takmičenju. 

- Pitao me je kako treba da igra, kakav majndset treba da ima. Rekao sam mu da treba da se postavi na potpuno isti način kao što je bio slučaj u Efesu. Rekoh mu i da tamo treba da ide, spreman da grize za svaku loptu. Da ne odustaje ni od jednog poseda. Defanzivno treba da se pokaže takođe, da može da iznese posao u preuzimanju, da zna kako da rotira i radi sve što se od njega traži. Napadački, samo treba da bude ono što već jeste - rekao je Šejn Larkin. 

Imao je turski reprezentativac iskustvo igranja u NBA ligi, ali se u dresu Dalasa nije snašao. Pokušao je Larkin svojim znanjem da pomogne Miciću kog u Oklahomi očekuje paklena konkurencija u vidu Šai Gildžs Aleksandera. 

- Svako ko je igrao u NBA i Evroligi zna da će mu uloga u SAD biti drugačija nego u Evropi. I to može da ga promeni kao igrača. Rekao sam mu da najviše žalim što sam u NBA došao sa razmišljanjem kako igram sa Vinsom Karterom, Šonom Merionom, Dirkom Novickim i takvim asovima, da treba samo da im dam loptu i da se sklonim. Oni su svi bili superzvezde, Ol star igrači, u ligi su bili i po 20 godina, dok sam ja bio samo klinac koji je igrao svoju prvu, drugu ili treću godinu u NBA. Osećam kao da nikada zapravo nisam iskoristio šansu na pravi način, zato sam mu rekao da svaki momenat maksimalno iskoristi. Ne treba da razmišlja kako prvo treba da doda loptu saigraču, jer ako odeš tamo i ne budeš ono što jesi, zažalićeš pre ili kasnije. Jer, šta je najgore što može da ti se desi? Možeš da se vratiš u Evropu i budeš jedan od najplaćenijih igrača, gde god da potpišeš. Zato i treba da igra svoju igru i pokaže se u najboljem svetlu - dodao je as Efesa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija