• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mikola jokić šampionski prsten denver

25.10.2023

06:38

Jokić umalo zaplakao! Nikada ga ovakvog niste videli! (VIDEO/FOTO)

printscreen

NBA

Jokić umalo zaplakao! Nikada ga ovakvog niste videli! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Ponos Srbije! Nikola Jokić je dobio šampionski prsten i umalo zaplakao!

Srpski centar Nikola Jokić vratio se na NBA parket prvi put posle osvajašanja šampionske titule, odmorio se tokom leta pošto nije igrao za reprezentaciju i po povratku na "posao" izdominirao na parketu. Odmah je poveo Denver u odbranu šampionskog prstena!

Uoči početka meča upriličena je svečana dodela prstenja igračima koji su osvojili titulu u prethodnoj sezoni. Nikola godinama nosi Denver, a prošle sezone je uspeo Nagetsima da donese prvu titulu u istoriji klubu. Kada je izašao na parket tokom ceremonije u "Bol areni" dobio je gromoglasan aplauz navijača. Potom se  pozdravio sa Adamom Silverom i ostalim čelnicima NBA lige, a onda uzeo specijalan prsten. Sve je to Nikola emotivno doživeo, možda čak i emotivnije nego kada je osvojio trofej. Ceremoniju podizanja šampionske zastave ispratio je sa suzama u očima.

Pogledajte!

 

 

Jokićev prsten ukrašen je velikim brojem 16-karatnih dijamanata, rubina i plavog safira, što je u bojama Denvera. Upravo tih 16 karata predstavlja 16 pobeda Denvera u plej-ofu za osvajanje titule, dok ima i  89 rubina - jer na toliko poena su "držali" Majami u petom meču finala.Sa jedne strane prsten ima natpis "Svetski šampioni" i retro logo Denvera uz učinak u regularnom delu sezone, tu je i natpis 5280 koji govori o nadmorskoj visini grada, ali i deo koji se posebno "izvlači".

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Jokić je protiv Lejkersa  na terenu proveo 36 minuta i u tom periodu je upisao 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija.  Džamala Mareja je ubacio 21 poen (8/13 iz igre) i uz to je imao još šest asistencija, Kentavijus Kaldvel-Poup je dodao 20, Aron Gordon 15, a Majkl Porter Džunior 12. Što se tiče Lejekrsa, Lebron Džejms je imao 21 poen, Prins je dodao 18, a već pomenuti Dejvis je stao na 17.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija