• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2023

06:13

Monstruozna partija Jokića, novi tripl-dabl, ali Denver nije mogao do preokreta (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Monstruozna partija Jokića, novi tripl-dabl, ali Denver nije mogao do preokreta (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić nastavlja da briljira, ali protiv Sakramenta to nije bilo dovoljno, Denver je poražen sa 123:117.


Srpski centar je upisao novi tripl dabl, 113. u karijeri -  36 poena, 14 asistencija i 13 skokova, ali džabe. Bio je ovo sedmi poraz Denvera u sezoni, prvi posle četiri vezane pobede.  Pored Nikole Jokića, Redži Džekson je ubacio 20 poena uz osam asistencija, Gordon je dodao 17, dok je Majkl Porter meč završio sa 13 poena.  Na drugoj strani su briljirali Monk i Foks sa po 26 poena, dok je 17 dodao Sabonis.

Gubio je tim Nikole Jokića sa 17 razlike (77:62), vratio se na samo posed zaostatka, ali do velikog preokreta Denver nije mogao.  Dominirao je Srbi, posebno tokom prvog poluvremena. Odigrao je strašnu prvu četvrtinu kada je stigao do čak 16 poena uz tri skoka i jednu blokadu. Na krilima našeg asa košarkaši tima iz Kolorada tokom prve četvrtine imali su osam poena prednosti. Međutim, vratili su se Kingsi u meč tokom druge deonice, preokrenuli rezultat i prednost nisu ispuštali do kraja meča. Posle furioznog finiša prvog poluvremena i serije 13:4, Sakramento je pred drugi deo utakmice imao 14 poena viška, vodio je 64:50. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 



Nastavili su Kingsi da uvećavaju prednost u nastavku, Denver nije imao rešenje za raspoložene rivale, koji su imali i 17 poena više tokom treće deonice. Ipak, nisu se predavali, pronašli su odgovor i pred poslednju deonicu istopili minus na 10 poena - 88:78. Vodila se velika borba u finišu utakmice. Denver je priša na samo pet poena (92:87), ali se Sakramento na krilima navijača  opet uspeo da pobegne na dvocifrenu prednost (104:91).

Usledio je novi odgovor Jokića i društva, napravili su na četiri minuta do kraja seriju 8:0 i prišli na 108:105. Potom je Nikola trojkom primakao Denvra na "-2" - 112:110. Nažalost, bilo je to sve. Majkl Porter Džunior,  Kentavijus Koldvel-Poup su u nastavku promašili dve trojke. Kingisi su to kaznili, uzvratili serijom 8:2 i rešili meč, koji su dobili sa 123:117.

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su od  Milvokija 132:121.  Janis je blistao na terenu u svakom mogućem aspektu i na kraju je susret završio sa 32 poena, 11 skokova i 10 asistencija za 37 minuta na terenu. Iz igre je šutirao 14/19 za dva poena i 0/1 za tri, pri čemu je dodao i četiri slobodna bacanja iz pet pokušaja.

Na terenu je bio i naš Bogdan Bogdanović, koji nije imao baš sjajno šutersko veče, utakmicu je završio sa 14 postignutih poena uz tri skoka.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija