• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

17:44

Bogdanović i Jokić raspametili Melouna: Zahvalan sam što imamo jednog takvog u timu!

Tanjug/AP

NBA

Bogdanović i Jokić raspametili Melouna: Zahvalan sam što imamo jednog takvog u timu!

Podeli vest

Od malih nogu ih uče košarci, poručio trener Denvera.

Već godinama Nikola Jokić uspeva da se izbori sa "alama" u NBA ligi i potvrđuje status jednog od najboljih košarkaša sveta. Njegovim koracima krenuli su mnogi Srbi, a deluje da je pravu formu napokon uspeo da pronađe i kapiten naše reprezentacije - Bogdan Bogdanović. 

Nije imao bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea sreće sa povredama u NBA ligi. Prethodne dve sezone više je proveo na oporavku nego na parketu. Usporilo je to njegov igrački razvoj, ali je letošnji nastup na Mundijalu Bogdanoviću povratio samopouzdanje. Potvrda toga stigla je sinoć u porazu njegove Atlante od Denvera u kojoj je popularni Bogi zbacio 40 poena, uz deset pogođenih trojki! 

Briljirao je Bogdanović, ali na drugoj strani nije zaostajao ni Nikola Jokić. Centar Denvera ubacio je 25 koševa, dodao sam skokova i asistencija i predvodio svoj tim do velike pobede. 

Budući da su Srbi dominirali u Koloradu jasno je da je o njima bilo mnogo reči na konferenciji za medije, a Majkl Meloun još jednom je iskoristio priliku da pohvali sve igrače koji dolaze sa naših prostora. 

- Ti momci počinju da igraju veoma mladi i nije samo da igraju kao mladi već ih i uče košarkom kada su mladi. Msilim da postoji razlika u SAD sa "auu" košarkom. Klinici igraju dobro, ali da li su naučeni kako se igra? Najbolji treneri na svetu, kao što je Pit Njuel uči zašto se igra košarka. Uči momke zašto rade to što rade i ima toliko primera momaka sa Balkana, koji imaju visok IQ - rekao je Meloun, a potom dodao. 

- Od malih nogu su dobro trenirali i znaju kako se igra košarka. Oni znaju kako da, ne samo da pomognu sebi, već što je važnije, pomognu svojim saigračima. Zaista sam zahvalan što imamo jednog asa sa Balkana u našem timu, koji je po našem mišljenju najbolji igrač na svetu - podvukao je trener Denvera.

Svoju šansu da se dokažu u NBA ligi ove sezone čekaju još Aleksej Pokuševski, Nemanja Jović, Vasilije Micić i Boban Marjanović. Nažalost, pomenuta četvorica nemaju mnogo prostora u svojim timovima, ali bi po rečima Majkla Melouna morali da je dobiju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Trener u šoku zbog Jokića! To nikada nisam video!
NBA

Trener u šoku zbog Jokića! To nikada nisam video!

Nije as Denvera Nikola Jokić bio na prepoznatljivom nivou u večeri za nama. Poraženi su Nagetsi od LA Klipersa sa 111:102, a trener Majkl Meloun bio je iznenađen činjenicom da je njegov pulen promašio više šuteva nego ikada od kada je u njegovom timu.

07.12.2023

09:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija