• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

29.02.2024

15:50

Najjači tim u istoriji košarke!? Evo koga Ameri šalju na OI! Insajder otkrio spisak!

EPA

NBA

Najjači tim u istoriji košarke!? Evo koga Ameri šalju na OI! Insajder otkrio spisak!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na predstojeće Olimpijske igre doći će u najjačem mogućem sastavu, sa svim najvećim zvezdama današnje košarke, prenose insajderi iz NBA lige!

Kako javlja jedan od najpouzdanijih novinara današnjice, Šams Čaranija, selektor Stiv Ker će na predstojećim Igrama u Parizu na raspolaganju imati najbolje američke košarkaše i "drim-tim" kakav nije viđen u poslednjih 30ak godina na ovom takmičenju!

Pomenuti insajder tvrdi da je Keru šest košarkaša već potvrdilo dolazak u Pariz, a prema njegovim saznanjima, to su: Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi), Stefon Kari (Golden Stejt), Kevin Durent (Finiks), Džoel Embid (Filadelfija), Džru Holidej (Boston) i Džejson Tejtum (Boston).

 

Očekuje se da preostalih šest mesta zauzmu Entoni Dejvis (Lejkersi), Devin Buker (Finiks), Bem Adebajo (Majami), Tajris Halibarton (Indijana), Kavaj Lenard (LA Klipersi) i Pol Džordž (LA Klipersi).

Očigledno je da bi to mogao da bude najjači američki tim još od Olimpijskih igara 1992. godine, kada su za SAD nastupili Majkl Džordan, Medžik Džonson, Karl Meloun, Skoti Pipen, Čarls Barkli, Patrik Juing, Klajd Dreklser i Leri Bird.

Foto: EPA

Igraće za SAD: Lebron, Durent i Kari

 

Amerima je plan da četvrti put zaredom osvoje olimpijski turnir, kao i da se zlatnom medaljom vrate na veliku scenu nakon što su doživeli debakl na prethodna dva Svetska prvenstva.

Ostaje da se vidi u kom sastavu će nastupiti naš nacionalni tim, odnosno, da li će poziv selektora Svetislava Pešića prihvatiti prva zvezda Srbije Nikola Jokić.

Foto: Tanjug/AP

Čeka se njegova odluka: Nikola Jokić

 

U najboljem slučaju, sastav "orlova" u Parizu mogli bi da čine, uz Jokića, Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov i ostali...

Uostalom, Vasa Micić je pre nekoliko dana najavio da je želja svih košarkaša da predstavljaju svoju zemlju u Parizu.

- Svi smo mi na vezi i to je svačija želja. Prvo mora da se završi sezona, da ostanemo zdravi i da takvi uđemo u pripreme. Ja se nadam da ćemo biti svi na okupu - govorio je Micić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija