• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2023

17:17

NAPOKON PRIZNALI! Mekinro: Đoković je najveći u istoriji!

AP/Photo

Novak Đoković

NAPOKON PRIZNALI! Mekinro: Đoković je najveći u istoriji!

Podeli vest

Patrik Mekinro, brat Džoa Mekinroa, smatra da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena i dao objašnjenje zašto tako misli.

Najmlađi od braće Mekinro je u svoje vreme bio treći dubl igrač sveta, a prilikom minulog Rolan Garosa pomno je pratio Novaka Đokovića i njegov istorijski uspeh - osvajanje 23. gren slem titule.

Foto: AP/Photo

Patrik Mekinro

Novak ima posebnu sposobnost koja je deo razloga zašto je on najveći u istoriji. On razume kada treba da bude agresivan, neutralan, kada da se brani ili odigra slajs, kada da ode na mrežu, a kada da rizikuje na drugom servisu.

Ne postoji čovek koji se bolje prilagođava od njega na bilo šta što se događa. Pričao sam sa ljudima iz sporta koji vole da gledaju Rodžera Federera, kao i svi mi. Nadal ima svoj intenzitet. Kako Đoković može da bude tako dobar? Oni to ne vide i ne shvataju tenis – ne razumeju osnove, tehniku, sposobnost da oceniš kako da udariš, sa 55  ili 95 odsto snage, i sve između - rekao je Mekinro.

Foto: reuters

Novak Đoković - najbolji kad je najteže

Američki teniser posebno ističe Đokovićevu mentalnu i fizičku snagu, smatrajući da je potrebno igrati najbolji mogući tenis i savršen meč kako bi se srpski as porazio.

- Jeste da je gubio u finalima gren slem turnira, ali pobeđivao je svoje rivale češće nego oni njega. Da bi se porazio Novak, moraš da budeš u svom apsolutno najboljem izdanju. Đoković nikada neće odigrati loš meč na velikoj pozornici. Nikada! Na tri dobijena seta je fizički verovatno najbolji ikada, ali i ima toliko načina da igra pa to koristi tokom dugog meča kako bi okrenuo tok u svoju korist - zavrišio je Mekinro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija