• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2023

07:32

NJEGOVE REČI ĆE UZDRMATI TENISKI SVET! Tačno je! Novakov tenis nije najlepši, nije ni najvoljeniji, ali...

Novak Đoković

NJEGOVE REČI ĆE UZDRMATI TENISKI SVET! Tačno je! Novakov tenis nije najlepši, nije ni najvoljeniji, ali...

Podeli vest

Francuski stručnjak Patrik Muratoglu kaže da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, dok se brojni teniski treneri ustručavaju to da izgovore.

Đoković je trijumfom na Rolan Garosu stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri.
On je postao teniser koji je u karijeri osvojio najviše grend slem titula.

Pojedini teniski stručnjaci su pokrenuli polemiku da li je Đoković najbolji igrač u istoriji ovog sporta, dok Muratoglu jasno i glasno kaže da su glavni kriterijum osvojene titule.

- O tome odlučujemo na osnovu objektivnih ili subjektivnih kriterijuma. U to ne želim da ulazim. Jedino merilo ko je najbolji su tituleNovak Đoković je pobeđivao i Nadala i Federera na svim grend slem turnirima. Osvojio je 23 najveće titule, takođe ima najviše turnira masters serije – 38, ima šest završnih mastera i ubedljivo najviše nedelja kao broj 1 na svetskoj listi. Ono što impresionira kod Novaka je to, što i sa 36 godina ima mogućnost da osvaja najveće titule. Kraj diskusije - jasan je bio Muratoglu, što će sigurno uzdrmati mnoge koji pokušavaju da umanje uspeh srpskog tenisera.

Foto: reuters

Patrik Muratoglu

Kako bi opravdali tezu da Novak nije najbolji ikada, nije malo onih koji pominju čak i umetnički dojam, ko igra lepši tenis, ko je popularniji među navijačima...

- Tačno je da možda Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da nije ni najvoljeniji. Međutim, to su subjektivne ocene. Objektivno, on je najbolji teniser, koji je ikada držao reket - zaključio je Muratoglu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija