• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2023

06:24

Novak surovo iskren: Ne mogu da budem mršaviji! On će mi biti najteži izazov! (VIDEO)

Tanjug

Novak Đoković

Novak surovo iskren: Ne mogu da budem mršaviji! On će mi biti najteži izazov! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je Stanislasa Vavrinku u trećem kolu Vimbldona sa 3:0 (6:3, 6:1,7:6)

Nakon meča u kojem se pobednik  niti jednog momenta nije dovodio u pitanje, Novak se obratio medijima.

Osim o Vavrinki, govorio je Nole i o svom  fizičkom stanju uz konstataciju da je zdrav i da je to posledica njegovog rada na felksibilnosti tokom karijere.

- Od ovoga teško da mogu da budem mršaviji. Prolazio sam kroz faze kada sam bio vrlo mršav, imao sam problema sa stomakom. Osećam se dobro, imam optimalnu kilažu, ali ima još aspekata i faktora koje morate da kombinujete, fleksibilnost... Tenis je takav sport da morate da imate balans na fizičkoj spremi. Svi smo drugačije građe, radio sam na svojoj fleksibilnosti od malena jer su mi rekli da će mi to dati dugovečnost. Dosta vremena mi je za to potrebno, ali mi je pomoglo da se još uvek borim na najvećem nivou, sprečilo je povrede. Vidite neke igrače koji imaju velike povrede koji im spreče napredak u karijerima. Osim povrede ramena, zdrav sam i držim to prilično visoko u proteklih 20 godina - rekao je Novak, a onda dodao da neće ići na dijetu:

- Ne želim dijetu, Marjan Vajda mi je bio trener, a ne nutricionista. On je pokušavao da zaključi šta može da mi pomogne u formi, na terenu i van njega, pričali smo dosta o tome. Još uvek idem svojim putem, telo se konstantno menja, moram da se adaptiram na sezonu, htenja i potrebe, sve zavisi za šta se pripremate. Tu je dosta detalja koje možete da razmatrate, ali sam na dobrom putu nakon svega.

Dodatako se Nole reči i njegovog prvog rivala sa ovogodišnjem Vimbldonu.

-  Video sam šta je rekao Kačin, zaista sam bio dirnut time, da je rekao da mu je to najboljih nekoliko sati na terenu. Pogotovo kada dolazi od kolege i rivala, sa kim deliš teren. To što je prepoznao da se zalažem za igrače, i kroz PTPA, to je nešto najbolje što mogu da čujem. Ne interesuje me šta ostali imaju da kažu liše igrača. Kroz PTPA radim sve da bih pomogao igračima i to ću činiti u budućnosti.

Rival srpskog asa u poslednjoj rundi je Hurkač, protiv kojeg ima pet pobeda u isto toliko mečeva.

- Hm, ne znam da li sam igrao sa njim na travi... Četiri godine ranije? Da, bio je težak meč, ekstremno servira dobro, ima duge ruke, ima dobar osećaj na mreži. Igra dublove, i tu je uspešan. Dobro se brani na osnovnoj liniji, a onda izlazi i pokriva mrežu. Ne vidim mnogo rupa u njegovoj igri. Znam da će biti najteži izazov za mene na turniru do sada, to kako igra, igra sjajno. Pobedio je Federera ovde pre nekoliko godina, a i veoma je dobar momak. Biće velika borba i nadam se da ću uspeti da pobedim - zaključio je Novak Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija