• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

18:14

Odličan žreb - Novak saznao rivale u pohodu na 24. grend slem

profimedia

Novak Đoković

Odličan žreb - Novak saznao rivale u pohodu na 24. grend slem

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković saznao je potencijalne rivale na Ju-Es openu.

Nakon dve godine Novak Đoković vratio se u Sjedinjene Američke Države i odmah došao do titule pošto je u spektakularnom finalu Sinsinatija savladao Karlosa Alkaraza. Srpski teniser se potom iz Ohaja preselio u Njujork, gde ga očekuje četvrti ovosezonski grend slem Ju-Es open. 

Novak već nekoliko dana trenira na stadionu "Artur Eš", a danas je saznao i kako će izgledati njegov put na Ju-Es openu pošto je u četvrtak održan žreb. Sigurno može da bude zadovoljan. Prvi rival najboljeg tenisera svih vremena biće francuski predstavnik - Aleksander Miler. 

Ukoliko opravda ulogu favorita Novak Đoković će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz duela Bernabe Zapata Miraljesa i Itana Kvina koji je dobio specijalnu pozivnicu. Naravno, ukoliko sve bude kako očekujemo već u 3. kolu bi mogli da imamo srpski derbi jer je žreb odlučio da je moguć duel Lasla Đerea i Novaka Đokovića. 

 

 

Najteži rival u delu žreba gde je Novak Đoković prvi favorit po renkingu je Holger Rune, a tu su još i prošlogodišnji finalista Kasper Rud, Stefanos Cicipas sa kojim bi Đoković mogao da se sastane u četvrtfinalu, Tejlor Fric i Lorenco Muzeti. 

S druge strane, prvi teniser sveta Karlos Alkaraz svoj put na Otvorenom prvenstvu SAD otvara protiv Dominika Kepfera iz Nemačke, a već u 3. kolu mogao bi da ima ozbiljan izazov u vidu 26. nosioca Danijela Evansa. 

Kada govorimo o ostalim favoritima - Andrej Rubljov u 1. kolu igra protiv Emila Rustuvorija, rival Danila Medvedeva biće Atila Balaž, a Aleksander Zverev igraće protiv Aleksandra Vukića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog
Društvo

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog

Hrvatska Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) obavestila je o povlačenju serije leka Rudakol 200 mg tvrde kapsule sa produženim oslobađanjem zbog osnova sumnje na nedostatak kvaliteta u vezi sa rezultatom koji je van granica specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti parametra oslobađanja aktivne supstance.

28.05.2024

16:40

Ministarstvo zdravlja: Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola
Društvo

Ministarstvo zdravlja: Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, danas će 100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta (Priština, Niš, Kragujevac, Novi Sad, Beograd) dobiti posao u nekoj od zdravstvenih ustanova i priliku za stručno usavršavanje, kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije.

28.05.2024

15:57

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija