• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

11:30

Nole ima moćnu poruku pred finale: Volim kad rivali misle da sam nepobediv!

Starsportphoto

Novak Đoković

Nole ima moćnu poruku pred finale: Volim kad rivali misle da sam nepobediv!

Podeli vest

Najbolji svetski teniser danas protiv Grigora Dimitrova (32) igra za svoju sedmu titulu na mastersu u Parizu (15.00, Sport klub 1).

Činjenica je da Novak Đoković (36) nije blistao u francuskoj prestonici, da je u skoro svim mečevima imao ozbiljnih padova u igri, bio čak i na ivici poraza, ali svaki put je uspevao da pronađe način da se vrati i na kraju slomi protivnike.

Posle Ečeverija, Grikspora i Runea, tako je bilo i u polufinalu protiv Andreja Rubljova, gde je imao i problema sa leđima, pored stomačnog virusa koji ga muči danima. Međutim, mentalna snaga koja oduvek krasi našeg asa i sada je isplivala na površinu.

Foto: Starsportphoto

 

I on sam naglašava da voli kada njegovi rivali misle da je nepobediv.

- Niko nije nepobediv, ali mi je drago da postoji ta aura oko mene i da igrači to osećaju na terenu. To mi je jako važno, jer me to stavlja u mentalnu prednost u odnosu na protivnike. Opet, nakon niza izvrsnih rezultata svih ovih godina, ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da mi rival ništa neće pokloniti čim se nađemo na terenu. Naprotiv, mislim da svako protiv mene nastoji da igra najbolji tenis i uglavnom se to dešava jer nemaju šta da izgube i imaju motiv više. To je bio slučaj i ove nedelje, sa tri poslednja rivala, protiv kojih nisam igrao svoj najbolji tenis, ali sam uspeo da preživim i nađem način da pobedim - rekao je Novak.

Svestan je prvi reket sveta da mu ni u finalu neće biti drugačije, pogotovo što se Dimitrov bori za prvi trofej na mastersu posle šest godina. Trenutno je 17. igrač na ATP listi, a u biografiji ima i osam osvojenih trofeja.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, Srbin ima pozitivan skor protiv Bugarina (11:1) i to mu daje nadu da može do novog uspeha. Poslednji okršaj imali su nedavno, na mastersu u Rimu i tada je Nole slavio sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:1).

- Raduju me njegovi uspesi u Parizu, a u poslednjih nekoliko meseci verovatno igra najbolji tenis u karijeri. Bio je treći na svetu, dvostruki osvajač mastersa, dobro se kreće na terenu... On je talentovan, kreativan i nepredvidiv igrač, koji raspolaže velikim asortimanom udaraca. Ima jak servis, stabilan je na osnovnoj liniji, brz je u defanzivi, odličan i na mreži... Ne postoji ono što Grigor ne može da odigra i uopšte me ne iznenađuje to što je u finalu - objasnio je Đoković.

Foto: Starsportphoto

 

On je dodao da mu se telo generalno dobro oporavlja posle napornih duela, kao i da veruje da će pronaći pravu energiju za finalni okršaj. Ukoliko uspe da savlada Dimitrova, osvojiće jubilarnu 40. masters titulu, odnosno ukupno 97. u karijeri.

- To je veoma zadovoljavajuće, jer imam 36 godina. Naravno, nije isto kao pre deceniju. Možda me malo sustiže to što igram iz dana u dan i mečeve od tri sata i po tri seta. Pobeda vredi više kada je ostvarite u situaciji kada se ne osećate dobro i zaostajete rezultatski. Morate da održite veru u sebe. Uvek postoji to nešto što možete da uinite na terenu i obrnete stvari u svoju korist. Ne znam kako ću izgledati i osećati se u finalu, ali nadam se da ću biti na nivou i da će biti zabavno. Odakle ću da izvučem energiju? Pa, odakle je inače izvlačim svih ovih dana? To je Božja energija, blagoslov, nešto u šta duboko verujem - zaključio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija