• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.11.2023

17:00

Srpski genije! Novak počistio Italijana i postao jedan jedini! Federer je opet iza njega! (VIDEO)

profimedia

Novak Đoković

Srpski genije! Novak počistio Italijana i postao jedan jedini! Federer je opet iza njega! (VIDEO)

Podeli vest

Prvi reket sveta Novak Đoković pobedio je Italijana Janika Sinera 2:0 (6:3, 6:3) za rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Mastersu.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - JANIK SINER  1:0 (6:3, 6:3) 

 

 

 

UŽIVO:

DRUGI SET:

6:3 - Nole je na dva poena od istorijske titule! Trenutno je 15:30. As Italijana 30:30. Nole ima meč loptu! I evo ga! Kraj! Istorijski pehar je Novakov! Sedmi put je osvojio završni Masters i ostavio Federera za sobom. Đoković - Siner 2:0 (6:3, 6:3)

5:3 - Stegao se Novak sada. Izgleda da su prokockane brejk lopte u prethodnom setu ostavile traga. Ima Siner 0:30 i preti brejkom. Kakav poklon Novaku. Lagan servis, a lopta završava na mreži. I odmah kazna. Izjednačenje. Preokret i mnogo grešaka na obe strane 40:30. Đus, pa prednost za Novaka. As za gem. Čelendž ipak pre toga... Potvrđen gem!

Foto: Tanjug/AP

 

4:3 - Nole kreće poenom na Sinerov servis. Jedan od boljih poteza Sinera danas, odličan forhend 15:15. Lopta ide u aut 15:30.  Izjednačenje. Šesti as za Janika 40:30. Izjednačenje. Odužio se ovaj gem. Od brejk lopte Novaka do gem lopte. Puno izjednačenja, trčanja, preokreta. Evo brejk lopte nove!  Novo izjednačenje. Prednost za Sinera! Gem za Italijana, Novak nije iskoristio scvoje šanse u maratonskom gemu.

4:2 - Novak na servisu. Ovog puta kreće Siner poenom. Tek treći poen koji je izgubio Novak na svoj servis. Kakav udarac 142 na sat! Preti "žabar" sa 0:30. Greši sad rival i šalje loptu u aut posle jedne razmene 15:30. Dve brejk lopte. Odličan servis. Prva je poništena. Dva odlična servisa za đus. Novak ima gem loptu. Preokret, četvrti gem za Novaka u ovom setu.

3:2 - Ne da se Siner. Stiže brzo do dve gem lopte i "overava" gem.

3:1 - Desetim asom Novak otvara ovaj gem. Prednost duplirana 30:0. Novi as. Ekspresni gem za Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

 

2:1 - Šta je ovo ljudi. Italijan ne zna šta ga je snašlo. U poenima 10:0 u drugoj deonici, što prekida Siner 15:30.  Nole promašio 30:30. Nova brejk lopta za svetskog broja 1. Strašan drugi servis domaćeg tenisera. Đus. Nova brejk lopta. Aut! Uhhhhhh, šteta! Kakva defanziva Noleta, ali na kraju lopta ipak ide izvan terena. Treća sreća! Nova brejk lopta! Četvrti as Janika, drugi as na brejk loptu. Preživeo je "žabar" ovaj gem, iščupao se i smanjio rezultat.   

2:0 - Mašina, tačno tako! Srpska mašina, gazi, melje! Đoković je za tili čas potvrdio brejk. 

1:0 - Gde je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu. Trenutno je 0:30 na Sinerov servis. Poen za Novaka, ponovo džabe traži čelendž Italijan. Tri brejk lopte ima srpski as. I koristi odmah prvu naša mašina!

 

 

PRVI SET:

6:3 - Izdržao je Nole presing "žabara", lopta ide u aut 15:0. Sjajnooo! Nije as, ali skoro... Idemo, Noleeee 30:0. I drugi servis "radi" danas. Tri set lopte. Prvi set je Novakov! Lagano. REutinski. Idemo dalje. 

5:3 - Dobrim servisima Siner stiže do 30:0. Greši Italijan, lopta završava na mreži 30:15. Nova greška rivala, sada je aut. Dvocifreni borj grešaka ima Siner, bekhend i forhend, ali sada ide bomba iz reketa, drugi as 40:30. Overva gem novim asom. Nole će servirati za set. 

5:2 - Novi as Novaka, tražio je čelendž Italijan, ali bez potrebe. Totalna dominacija Noleta u ovom gemu, igra bez greške. Drugi servis izvanredan i još jedan gem Đokoviću fali do osvajanja prvog seta. 

 

 

4:2 - Siner dolazi do poena. Prednost je duplirana 30:0. Prvi Sinerov as, a 46 na turniru u Torinu. Tri gem lopte za Italijana! Prvu koristi i smanjuje rezultat!

4:1 - Servira Novak i odmah dobrim servisima i bekendom stiže do potvrde brejka! Nole gazi na startu meča. Tako je bre! 

3:1 - Stigao je rival do prednosti, a onda je sevnuo odličan forhend Novaka 15:15. Uzvraća siner dobrim prvim servisom i ponovo vodi. fantastičan drugi servis, pa onda drop šot, Novak nije ni probao da potrči 40:15. Strašan lob Đokovića , istrčao je Italijan na mrežu, a prvi reket svte ga nadmudrio. Novi dobar servis, Nole uspeo da vrati i izjednači. Đus. Ajmo Nole do brejka, mali prekid zbog problema u publici. Meč je brzo nastavljen, obezbeđenje je izvelo nekoliko gledalaca. A posle toga, brejk lopta za Novaka. I evo brejka! Ajmo Noleeeeeeeeeeee!!!!! Tako je bre!  

Foto: Tanjug/AP

 

2:1 - Nole stiže do prednosti. Još jedan dobar servis i vođstvo je duplirano. Smanjuje Siner, ali odgovara Đoković. Drugim servisom je Novak napao i stigao do novog vođstva. 

1:1 - Siner je na servisu. I kreće kao Alkaraz juče, pa neka se onda ceo meč završi u istom tonu. Do dve gem lopte je stigao brzo Italijan, Nole "skinuo" jednu, ali nije uspeo i drugu. Izašao je na mreži i poslao loptu u aut. Izjednačenje.

Foto: Tanjug/AP

 

1:0 - Veličanstven početak prvog tenisera sveta. Već u prvom gemu, No, vak Đoković je odservirao dva asa. Nismo gledali duge razmene, brzo je to završio  Srbin i počeo je meč na najbolji mogući način.

 

 

17.55 - Đoković je u polufinalu ubedljivo savladao Španca Karlosa Alkaraza 6:3, 6:2, dok je Siner prethodno nadigrao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:7 (4:7), 6:1.

17.30 - Svetski broj 1 i mladi Italijan sastali su su već u grupnoj fazi, kada je Siner slavio posle tri seta velike borbe i prvi put u karijeri savladao Đokovića.

17.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Novak Đoković - Janik Siner na portalu Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija