• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

16:58

Nisam baš najbolje poslednjih dana! Novak preskače trening?

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković

Nisam baš najbolje poslednjih dana! Novak preskače trening?

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković je posle pobede na konferenciji za medije posle pobede nad Dinom Premžićem je izjavio da se ne oseća baš najbolje poslednjih nekoliko dna

Naš as je imao pravi teniski rat protiv kvalfikanta iz Hrvatske, a pobedio je tek četiri sata igre rezultatom 6:2, 6:7, 6:3, 6:4. Nakon meča, na pres konferencije je priznao da se ne oseća najbolje.

- Nisam baš najbolje poslednjih 4-5 dana, možete to da shvatite po mom glasu. Pokušavate da se izborite sa tim i izvučete što više možete. Imao sam sjajnog rivala večeras, za 18-godišnjaka je bio sjajan. Zadovoljan sam njegovim mentalitetom i pristupom. Čujem sjajne priče o njegovoj disciplini. Njegova posvećenost svakodnevnim rutinama ga sa 18 godina čine veoma uspešnim. Biće veliki igrač jednog dana - rekao je Novak.

Nakon toga je rekao da sutra možda neće trenirati zbog provedenog vremena na terenu u prvom kolu. Pošto mu je sledeći meč tek u sredu, imaće svakako vremena da se odmori.

- Možda ću preskočiti trening sutra i raditi u lakšem tempu čisto da održim telo u dobrom stanju. Prošle godine nisam trenirao pred mečeve. Korisno je posle igranja četiri sata u prvoj rundi. Videćemo ujutru - rekao je Đoković novinarima.

Foto: Tanjug/AP

 

 

O protivniku je  imao samo lepe reči, ističe da je njegovo fizičko stanje neverovatno.

- Verovatno više pomaže na početku. Videlo se da je nervozan. Pomaže na početku, da vas učini još većim na terenu. Kada nabrajaju sva vaša dostignuća, nemoguće je da vas drugi igrač ne čuje. Pogotovo tako mlad. Bio je veoma fizički naporan meč. Osećao sam da igram protiv ogledala. Čuo sam da je voleo mene da gleda. Naravno da svaki udarac može da popravi, ali za 18-godišnjaka sam pre svega impresioniran njegovim fizičkim stanjem. Njegove noge su snažne. I naravno mentalitet. Ne mislim da prethodna ostvarenja donose pobedu, ali je to dobar start - dodaje Nole.

Upitan je i da prokomentariše pravilo po kom navijači mogu da ulaze i izlaze sa stadion posle svakog gema.

- Nisam znao o tom novom pravilu. Razumem motiv iza toga, da se poboljša iskustvo više navijača. Mi igramo za navijače, želimo da oni imaju sjajno iskustvo. Tijafo je rekao da treba da pustimo navijače da ih pustimo da slobodno kruže kao u drugim sportovima. Teško mi je, jer sam čitav život naučio na drugačije. To te poremeti. Svaki put smo čekali i kad nije bila promena. Odužilo je meč. Iz perspektive navijača to je bolje. Tako da sam podeljen - podvukao je Novak.

Novak Đoković će u drugoj rundi protiv boljeg iz duela Alekseja Popirina i Marka Polamnsa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija