• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

13:58

Srbin je neuništiv! Prehlađeni Đoković se mučio, pa uništio protivnika

profimedia

Novak Đoković

Srbin je neuništiv! Prehlađeni Đoković se mučio, pa uništio protivnika

Podeli vest

Najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je u drugom kolu Australijan opena domaćeg predstavnika Alekseja Popirina sa 6:3, 4:6, 7:6, 6:3 uprkos prehladi koja ga je mučila tokom meča.

Imao je Novak uspona i padova u uzbudljivom meču, rutinski je dobio prvi set, ali je u drugom sjajni server zaigrao kao u transu i pred domaćom publikom stavio srpskog asa na muke.

No, krenimo redom. Sigurno je startovao Đoković osvojivši prvi gem na meču, da bi Popirin uzvratio istom merom i izjednačio.

Držali su obojica sve u svojim rukama na svoj servis, da bi pri rezultatu 4:3 u gemovima za Novaka, Australijanac dopustio da ga prvi reket sveta brejkne. To je iskusnom vuku poput Noleta bilo dovoljno da set reši u svoju korist - 6:3.

Drugi set doneo je mnogo više uzbuđenja. Razgoropadio se Aleksej Popirin i na krilima publike, koja ovaj put nije većinski bila na strani našeg asa, uspeo je da dođe do bolje igre i rezultata.

Pripao je Novakovom rivalu prvi gem, a najbolji u istoriji belog sporta ga je pratio. Ipak, usled sjajne igre u ovom delu meča Australijanac je napravio brejk i poveo sa 3:1. Sa nulom je dobio naredni gem i očas posla stigao do velikih 4:1.

Foto: Tanjug/AP

Nadao se da može do senzacije, ali ne zadugo: Aleksej Popirin

 

Usledio je dominantan servis gem Srbina, čisto da pokaže da nije gotov drugi set, ali na njegovu žalost ispostavilo se da će uskoro biti. Nezaustavljivo je Popirin servirao, imao je 5:2, ali se nije dao Nole. Uspeo je da brejkne Đoković 43. tenisera sveta i ponovo unese rezultatsku neizvesnost. Na kraju nije izdržao čovek koji u svojoj riznici ima 24 grend slem titule, pa je Popirin sa osmehom na licu otišao na klupu rešivši drugi set u svoju korist - 6:4.

Otvorio je i treći set Popirin dobrim servisom, poveo je i rešio da prebaci pritisak na Novaka. Iako su delovali potpuno izjednačeno, delovalo je da je momentum na strani Australijanca. Oba najduža poena na meču (25 i 28 udaraca) pripala su Alekseju, pa nema sumnje da je ta činjenica izrevoltirala Đokovića.

Nastavio je sa dobrim servisima momak rođen u Sidneju i ubrzo je poveo sa 2:1 u trećem setu, da bi onda Nole izjednačio u narednom gemu. Igralo se gem za gem, a onda je pri rezultatu 5:4 za Poporina, domaći igrač imao čak tri vezane set lopte! Kada su mnogi na tribinama pomislili da će Aleksej povesti sa 2:1 u setovima, probudila se zver u Novaku, vezao je četiri poena, ali se ponovo zakomplikovala situacija! Najduži gem na meču je ipak na kraju pripao Novaku, nakon drame i još jedne spašene brejk lopte!

Nije ovaj gem ostavio traga na momka iz Australije, pa je ekspresno poveo sa 6:5 i ponovo doveo Novaka u situaciju da mora da se bori za opstanak u trećem setu. Bio je na visini zadatka Srbin, servirao je sjajno i obezbedio taj-brejk! 

Preživeo je nemoguće Nole u ovom setu, spasio veliki broj set lopti i na kraju poveo sa 2:1 u setovima nakon što je ovaj deo igre rešio u svoju korist - 7:4! 

U četvrtom, ispostavilo se odlučujućem setu, Novak je uzeo brejk protivniku u šestom gemu bez izgubljenog poena. Imao je potom i pri rezultatu 5:2 u svoju korist čak tri meč lopte, ali se Popirin nije tako lako predavao. Spasao ih je sve i bez problema i produžio meč za još jedan gem.

Nole nije dao Popirinu da se skroz vrati u set, već je na svoj sigurno servis priveo meč kraju.

Foto: Martín Etcheverry

Naredni protivnik: Tomas Martin Ečeveri

 

Argentinac Tomas Martin Ečeveri biće prekosutra Novakov protivnik u trećem kolu Australijan opena, a do duela sa Srbinom došao je pobedom nad Galeom Monfisom rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija