• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

13:21

Đoković saopštio sjajne vesti: Infekcija je prošlost, sada se osećam dobro, ali...

Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković saopštio sjajne vesti: Infekcija je prošlost, sada se osećam dobro, ali...

Podeli vest

Znam da nisam omiljeni tip najboljim igračima, poručio srpski teniser.

Novak Đoković posle pobede protiv Argentinca Tomasa Ečeverija (3:0) i plasmana u osminu finala Australijan opena bio je zadovoljan svojim nastupom kao i činjenicom da je 100. meč u Melburnu krunisao trijumfom. Ipak, smatra srpski teniser da još uvek nije na maksimumu te da se nada da će kako turnir bude odmicao biti sve bolji. 

- Ne, ali sam igrao bolje nego ranije, to su pozitivne stvari. Još uvek nije najbolje što mogu, nisam na maksimumu. Igrački sam odigrao najbolji meč na turniru. Početak nije bio ni blizu onome što znam da prikažem, to je prouzrokovano zdravstvenim i fizičkim stanjem, ali kako dani prolazi, sve napreduje. To se odražava na pozitivan način na moju igru, igrao sam protiv igrača koji je u izuzetnoj formi. On neće da pokloni meč, dobro se kreće za svoju visinu. Dobro sam se spremio taktički, veći deo meča sam dominirao, našao sam dobar servis kada mi je bilo potrebno. To je sve ohrabrujuće pred nastavak turnira - rekao je Đoković nakon meča. 

Dobra vest je da je zdravstveno stanje bolje nego prethodnih dana te da se Đoković polako oporavlja od infekcije koja ga je mučila od dolaska u Melburn. 

- Bila je regularna infekcija koju sam imao, sekret, ali prolazi polako i to je jednostavno tako. Prolazim kroz scenario svaki meč, sada se osećam mnogo lakše jer sam odigrao dobro. Nisam se osećao tako na početku, pre svega fizički, a onda i u igri, sve je to povezano. U četvrtoj sam rundi, verujem da će se popravljati situacija kako turnir bude odmicao i da će svaki dan biti bolji.

Foto: Tanjug/AP

 

Ponovo je srpski teniser imao monolog sredinom trećeg seta kada se ljuti na sebe, a novinare je interesovalo šta Đoković govorio samom sebi kada ne ide. 

- Nije to uvek dobar razgovor sa sobom, nekad je "treš tok", ali to je deo mene. Siguran sam da svako prolazi kroz krize, kada se ne oseća najbolje, kada sumnja, kada se fokusira da bude prisutan. Imam ekstrovertnu ličnost, pokažem emocije, nekad negativne što nije lepo, ali tako je kako je. Borim se sa demonima kao i svi ostali na terenu, nekada je bolje, nekada nije. Sve zavisi kako se osećate protiv protivnika tog dana, nekada se probudite i ne možete da se posvetite - objasnio je srpski teniser. 

Poznato je da je Rodžer Federer kritikovao ponašanje Đokovića kada se srpski teniser pojavio na ATP turu. Da li je tako i sada?

- To je dobro pitanje, znam da se Federeru nije svidelo kako sam se ponašao u startu, ne znam za ostale. Nisam bio omiljen nekim top igračima, nisam se bojao da kažem da želim da budem najbolji na svetu, imao sam igru koja može to da potkrepi. Ali, uvek sam imao respekt, uvek pozdravim protivnika, ali respekt uvek mora da bude tu. Očigledno, na terenu toliko toga može da se desi u žaru bodre. Prošlo je 20 godina otkad sam debitovao, teško je reći ko me voli više ili manje. Ali, ako neko negativno priča o meni, to mi je daje goriva. Pružim ruku da se izvinim ako nešto zgrešim, ali kritika bez pokrića... Idem u tom smeru koji sam odabrao. Ne možete da se svima sviđate, kako pričate, kako se ponašate, svi smo različiti. Sve dok je nivo samopouzdanja Šeltona na tom nivoa, ne zanima me. Kada mladi igrač izađe na teren i veruje u sebe, to mi se sviđa. Ali, postoji linija prihvatljivog ponašanja, ali ako se pređe, počinje da nervira. Uvek da poštuju starije i da veruju u sebe - podvukao je Đoković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija