• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2024

05:36

Nemilosrdni Novak pregazio Manarina za četvrtfinale AO

Tanjug/AP

Novak Đoković

Nemilosrdni Novak pregazio Manarina za četvrtfinale AO

Podeli vest

Novak Đoković je u osmini finala Australijan opena pobedio Adrijana Manarina sa 6:0, 6:0, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale takmičenja.


NOVAK ĐOKOVIĆ - ADRIJAN MANARINO 6:0, 6:0, 6:3

 

 

UŽIVO

 

Treći set 

6:3! Gen, set, meč! Novak Đoković je posle sat i 46 minuta igre pobedio Adrijana Manarina 6:0, 6:0, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. 

5:3 - Novi gem za francuskog tenisera, naš as servira za pobedu i plasman u četvrtfinale takmičenja.

5:2 - Gem deli prvog tenisera sveta od četvrtfinala Australijan opena!

4:2 - Novaka ništa ne može da zaustavi, iako Manarino osvaja drugi gem u meču, posle sat i 37 minuta. 

3:1 - Nastavlja da gazi prvi teniser sveta. Pravi novi brejk i uskoro će ovaj meč da privede kraju. 

2:1 - Novi gem za našeg as u inat sudiji! Nije dozvolio da ga sudija Alison Hjuz isprovocira pošto je pustila da ide vreme za servis dok su navijači na tribinama slavili posle prvog gema koji je osvojio Manarino. Sramota.

Od kada je objavljena prva ATP lista 1973. godine Novak je prvi igrač koji nije izgubio gem u prva dva seta  protiv protivnika iz TOP 20 na grend slem takmičenja.

1:1 - Osmeh na licu Manarina, ludnica na tribina, francuski teniser se posle 13 izgubljenih gemova domogao prvog u meču i to u trećem setu. 

1:0 - Nole, Nole, Nole...grmi sa tribina Rod Lejver arene.  Đoković nastavlja  gazi sve pred sobom u Melburnu! 

Inače, Britanka Hjuz je pri rezultatu 30:30 opomenula Đokovića zbog prekoračenja vremena za servis. Mada su se u tom momentu čuli navijači i uticali na servis, ali nju to nije zanimalo.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Drugi set

 

6:0 - Novi brejk i novi set bez izgubljenog gema! Savršena igra našeg tenisera.  Dva seta su odigrana, a Adrijan Manarino nije uzeo niti jedan gem najvećem svih vremena. Posle 69 minuta igreo stigao je na set od četvrtifnala Australijan opena.

5:0 - Mašina u šestoj brzini, potvrđuje brejk prvi teniser sveta i to bez izgubljenog poena. Deseti gem u nizu za našeg tenisera.

4:0 - Ovo nije realno! Od čeka je Đoković? Nakon što je dobio prethodni gem koji je trajao 14 minuta, borio se da dođe do daha, već u narednom je na servis rivala poveo 40:0 i napravio novi brejk. Čovek je stena.

Pobednik ovog duela igraće se boljim iz meča između Cicipasa i Frica, trenutno je egal između Grka i Amerikanca 4:4. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:0 Nole jedva diše, velika je vlažnost jer se igra pod krovom. Malo je dekoncentrisan pa je Manarino imao brejk šansu, što je Nole poništio as udarcem, a onda napravio ludnicu na tribinama spektakularnim poenima. Osmi gem u nizu osvaja prvi teniset sveta i potvrđuje brejk. Francuski navijači na tribinama Rod Lejver arene utučeni, u agoniji, pitaju se da li je moguće da ovako Srbin gazi njihovog ljubimca. Mada, bio je ovo paklen gem, trajao je čak 14 minuta. Manarino je iz očaja čak bacio reket u jednom momentu, tako izgleda kad vas Nole izbaci iz takta.

2:0 - Breeejk Đokovića, navijači u transu. Srbin nema nameru da stane, nemilosrdan je prema francuskom teniseru. Manarino u neverici gleda šta radi prvi teniser sveta. Igra Francuz najbolje što može, ali je to premalo za ovakvog Đokovića.

1:0 - Nastavlja Novak gde je stao u prvom setu, za četiri minuta osvaja svoj gem, ni poen nije izgubio

 

 

 

Prvi set

6:0 - Manarino je u agoniji, bezvoljno maše glavom, jer ne zna šta više da radi. Ništa ne prilazi protiv prvog tenisera sveta, koji sa nulom završava prvi set. Tačku je stavio na servis nesrećnog Manarina. Posle 34 minuta igre Đoković je realizovao prvu set loptu.

 

Setili su se navijači kako je Endi Rodik opisao igru našeg tenisera: Novak ti prvo oduzme noge, pa dušu.

 

 


5:0 - Nemoćan je Manarino, bespomoćan na terenu. Nema rešenje za Novakovu igru, našeg asa sad samo gem deli od prvog seta. Manarino da lje čeka na prvi gem u meču.

4:0 - Novi brejk Srbina Pokušava Manarino da bude agresivniji, da ide napred, ali mu se to ne isplati. Đoković je bar jedan korak uvek ispred njega. Poveo je na servis rivala 40:0, a onda realizovao drugu brejk loptu. 

3:0 - Pljušte vineri sa Novakove strane, ekspresno je potvrdio brejk na svoj servis. Brine malo drugi servis, ali verujemo da će i to popraviti kako meč bude odmicao.

2:0 - Breeejk! Pokušava Manarino da umori Novaka maratonskim gemovima, a naš as je odgovorio, ima rešenje za sve, pa je poveo 40:15 na servis rivala. Uspeo je Francuz da se izvuče iz neugodne situacije i spasi dve brejk lopte, ali ne i treću. Dobijao je Novak maratonske poene, a za kraj pozvao rivala na mrežu i volejem završio gem. Pravi brejk posle gema koji je trajao osam minuta. Sjajan početak za našeg tenisera. 

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

1:0 - Čudan start! Nole je sa dve greške častio rivala, pa je volej završio u mreži, a Manarino je dobio poklon, dve prilike za brejk (40:15). Na sreću, usledio je sjajan odgovor Srbina, odličan servis i  dobija prvi gem u meču.

Krećemo! Počeo je meč, Novak servira. 

 

Teško će Manarino nastaviti takmičenje posle ovog kola.

 

 

 


Zanimljiv podatak! Sa  95,3 odsto pobeda Novak je jedan od pet igrača koji imaju stopu trijumfa 75 odsto i više na grend slemovina nakon što su napunili 35 godina. Drugi je Rafael Nadal sa 92 odsto, pa Rodžer Federer sa 87,3, Ken Rozver ima 83,1, dok je na 75 odsto današnji rival našeg tenisera Adrijan Manarino.

 

3.43 - Meč nije ni počeo, a već se malo odlaže zbog kiše, jer organizator postavlja krov na Rod Lejver arenu.

3.37 - Ulaze teniseri na teren, ovacije navijača za kralja Australijan open Novaka Đokovića. Novak i Adrijan su počeli da se zagrevaju, ali se čini da će im kiša pokvariti planove. Tmurno je nebo nad Melburnom, verovatno će ipak igrati pod zatvorenim krovom.

 

 

 

3.18 - Uskoro će na teren izaći prvi teniser sveta pošto je Koko Gof posle 63 minuta igre pobedila Magdalenu Freh sa 6:1, 6:2.

 

 

 

3.17 - Kladionice ne sumnjaju u pobedu Novaka, kvota na njega je 1,01, a na francuskog tenisera čak 11.

3.07 - Koko Gof i Magdalena Freh igraju prvi meč u Rod Lejver areni. Amerikanka je blizu pobede ima prednost od 6:1, 4:1, pa će Novak uskoro izaći na teren.

3.05 - Nole je u Melburnu nanizao 31. pobedu, a trenutno ima 100 pobeda na Australijan openu, više imaju samo Serena Vilijams (105) i Rodžer Federer (117).

2.45 - Adrijan  Manarino ima 35 godina. Kao vino je, što je stariji sve je bolji, ali kaže da mu u tome pomaže tekila. Posle pobede protiv Bena Šeltona pitali su ga kako postiže da igra sve bolje, a on je e sve zasmejao: 

- Počeo sam da pijem tekilu, ona mi pomaže da ne razmišljam previše, već da samo guram napred. Ponekad je potrebno da razbistrite glavu i prestanete da razmišljate o prošlosti - rekao je Francuz.

 

 

 

2.40 - Novak je tokom minulih dana imao problem sa zglobom desne ruke i prehladom, ali je sve zabrinuo i jedan detalj tokom pretninga pred osminu finala. U jednom momentu je Novak zatražio pomoć svog fizioterapeuta Miljana Amanovića koji je morao da reaguje zbog nelagode u ramenu. Potrajala je intervencija, a Đoković je nakon toga nastavio da trenira sa  sparing partnerom.

 

Foto: EPA-EFE/James Ross

 

 

 

2.39 - Naš teniser je do sada u Melburnu pobedio Dina Prižmića, Alekseja Popirina i Tomasa Martina Ečeverija, dok je na terenu proveo devet sati i 43 minuta. S druge strane, Francuz je eliminisao Stena Vavrinku, Haima Munara i Bena Šeltona, dok je do četvrtog kola na terenu proveo 11 sati i 16 minuta.

2.39 - Manarino je igrao i dubl u Melburnu, ali je pre meča u osmini finala odlučio da se povuče. Manarino i Kventan Alis  su imali priliku da odu do osmine finala, ali se par povukao pred susret sa Natanijelom Lamonsom i Džeksonom Vitrouom. Jasno je da je Francuz želeo što spremniji da dočeka ovaj meč. 

2.35 - Novak i Adrijano do sada su igrali četiri puta i sva četiri meča je slavio Srbin. Poslednjih duel je odigran još 2018. godine i to je ujedno bio i jedini susret na betonu, jer su sve ostalo odigrali na travi.

2.31 - Ko bude bio bolji iz ovog sudara ići će na pobednika borbe između Stefanosa Cicipasa i Tejlora Frica.

2.30 - Dobro došli! Pratite na portalu Informer.rs meč osmine finala Australijan opena između Novaka Đokovića i Adrijana Manarina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija