• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

12:00

Šta jede Novak u Melburnu? Sve otkrivaju vrhunski kuvari

EPAIMAGES

Novak Đoković

Šta jede Novak u Melburnu? Sve otkrivaju vrhunski kuvari

Podeli vest

Novak Đoković jede ribu, pa su u jednom restoranu izneli sva jela sa ribom, otkrio je šef Abel Lusa.

Prvi teniser sveta ima vrlo strog način ishrane, godinama je vegan, ali u poslednje vreme jede ribu. Zbog specifične hrane koju jede, naš as je uvek u centru pažnje.  Iako ceo svet zna da je Nole vegan, svima je uvek interesantno da čuju šta to Nole voli da jede, pa nam otkrivaju glavni kuvar prvog grend slema u sezoni Markus Verner i šef kuhinje sa Mišelin zvezdicom Abel Lusa, koji ove godine radio i na Ju-Es openu u restoranu za igrače. Kažu da naš teniser voli tunjevinu bez glutena, kao i takose od avokada.

- Đoković ima ekstreman režim, vegan je, jede hranu bez glutena godinama, ali sada jede ribu. Kada je pre nekoliko dana došao kod nas dali smo mu sva jela sa ribom koja smo imali. Takođe, avokado, kao i takose od tunjevine i orade sa sosom od citrusa, španskog šeri sirćeta i limunovog soka - otkrio je šef Lusa, koji je Novakov dugogodišnji prijatelj, a kaže da su Srbin i Rafael Nadal česti gosti njegovog restorana u Londonu.

Posao kuvara Markusa Vernera je da nahrani najbolje tenisere na Australijan openu u restoranu za igrače. Pričao je o količini hrane koju teniseri pojedu.

- O moj Bože! Na mom telu možete da vidite da volim hranu, na njhovom to ne vidite, a porcije su ogromne. Naruče ogroman tanjir testenine, pa se vrate sat vremena kasnije po drugi. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Najpopularnija su jela od testenine, salate sa žitaricama, pileća prsa, govedena...

- Moraju dobro da se hrane, to je njihovo gorivo, kako bi mogli da rade to što rade na terenu. Jedu i suši, sašimi, voće, sveže ceđene sokove i sveže kokosove orahe. 

Među opcijama su i slatke poslastice, kolač od limete, čokolade i karamela.

- Imamo i "nestašan ugao" na meniju, sa desertim i pecivima  Ima nekoliko igrača koji vole  određene stvari o kojima ne mogu da pričam. Pojedu čokoladu ili krofnu sa strane, ali ne smem to da kažem njihovom treneru. 

Teniseri ne jedu istu hrane pre i posle meča. Nakon mečeva uglavom uživaju u hamburgerima, suvlakiju kao Stefanos Cicipas, otkrio je Abel Lusa. Grk jede toliko suvlakija da su jedan nazvali po njemu u jednom restoranu. Abelov gaspačo od paradajza, krastavaca, bibera, sirćeta sa maslinovim uljem je popularan, obožava ga Karlos Alkaraz, Ben Šelton i Lejton Hjuit, bivši teniser.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

- Karenu Hačanovu i Andreju Rubljovu ovo je među omiljneim jelima, jer imaju španske trenere i veći deo godine su u Španiji, pa odlično poznaju njihovu kuhinju. Ako imaju mečeve u 15 časova, ne dolaze kod nas nego u standardan bife i pojedu tanjir obične testenine ili pirinča sa pilećim prsima. Jednu dosadnu hranu pre meča jer im je potrebna energija.  

Naravno, ima jela za kojima igrači žude, kao što je prženi ćuros sa toplom čokoladom. Neki od njih ne mogu da odole, ali većina kaže "Voleo bih, ali ne mogu", otkrio je Lusa.

Nole je nedavno otkrio da voli da jede slatko, mada se radi o veganskim poslasticana.

- To ne mora da nužno znači da se to događa posle svake pobede, da odbijam da pojedem punu čokoladu ili desert. Zapravo, pokušavam da se prepustim desertima i volim da jedem slatko  - rekao je Nole koji u četvrtfinalu Australija opena igra protiv Tejlora Frica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17