• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

02.02.2015

08:56

SUPERBOL, NOĆ KAD AMERIKA NIJE SPAVALA U finalu NFL "patriote" u poslednjim sekundama srušile "jastrebove"

Ostali sportovi

SUPERBOL, NOĆ KAD AMERIKA NIJE SPAVALA U finalu NFL "patriote" u poslednjim sekundama srušile "jastrebove"

Podeli vest

Veliko je slavlje u Bostonu! Nju Ingland Petriotsi su novi NFL šampioni, po četvrti put u istoriji franšize i četvrti put otkad ih predvodi tandem Bil Beličik, trener i Tom Brejdi, kvoterbek. “Petsi” su u 49. po redu Superoboulu savladali do tog trenutka aktuelne šampione Sijetl Sihokse 28:24

Čovek koji je definitivno ušao u istoriju i sve anale, ne samo američkog fudbala, nego i sporta jeste Tom Brejdi. Kvoterbek šampionske ekipe je postao čovek sa najviše tačdaun dodavanja na Superboulu u istoriji ove igre. On je sinoć pretekao legendarnog Džoa Montanu i sada ih ima ukupno 13.

MVP ovogodišnjeg finala lige je takođe postavio i rekord po broju dodavanja na meču koji odlučuje o peharu “Vinsa Lombardija” sa 37 kompletiranih pasova, čime je nadmašio svoj učinak od 32 uspešna dodavanja iz 38. Superboula.

Bio je to duel dostojan finala i borbe za prestižni pehar, jer su se Petriotsi i Sihoksi potrudili da odigraju jedan od najzanimljivijih i najuzbudljivijih mečeva za titulu, ikada, o čemu na kraju krajeva svedoči i krajnji rezultat.

AP PHOTO

Brejdi je očajno ušao u meč i granitna odbrana Sijetla je uspela već u prvoj četvrtini da mu preseče jedan pas, tako da nije bilo tačdauna ni na jednoj strani u posle prvog perioda. Međutim, onda se probudio čovek poznatiji pod nadimkom MVP.

Na 9:47 do kraja prve polovine meča, bacio je nekoliko odličnih pasova i Nju Ingland je bio u vođstvu 7:0. Bilo je to jubilarno 50. dodavanje Brejdija u karijeri za pogodak njegovog tima.

Nije se dugo čekalo na odgovor protivnika koji je preko Maršona Linča došao do izjednačenja na nešto više od dva minuta do odlaska na odmor. I taman kada su svi pomislili da više neće biti pogodaka do kraja poluvremena, Brejdi je povezao nekoliko pasova i onda je usledilo dodavanje ka tajt-endu Robui Grankovskom za novo vođstvo “patriota” na samo 30 sekundi do kraja.

Međutim, na scenu izlazi kvoterbek Sijetla Vilson i pokazuje da i on ima dinamit u ruci i sa četiri dodavanja od skoro 70 jardi koja je na kraju krunisao tačdaunom Metjuz, poravnavši rezultat dve sekunde pre isteka vremena.

AP PHOTO

Drugi deo je započeo dominacijom Sijetla na terenu, a Stiven Hauška je fild golom sa 27 jardi udaljenosti po prvi put doneo prednost braniocu titule, u ovom finalu, ali to nije bilo sve što smo videli. Usledio je novi intersepšn Toma Brejdija i navijači Sihoksa su poludeli od zadovoljstva.

Još kada je Dag Boldvin na kraju trećeg dela meča poentirao za 24:14, već su polako počeli mnogi da trljaju ruke i da razmipljaju o tome kako je Sijetl uspeo da odbrani pehar, jer nijedan tim u Superboulu nije uspeo da nadoknadi minus veći od 7 poena, u poslednjoj četvrtini.

Ali, Brejdi ne bi bio to što jeste da nije onaj koji ruši sve prepreke i rekorde koji mu se nađu na putu. Nju Inglandov napad od 68 jardi je uspešno završen tačdaunom Amendole, a na dva minuta do kraja Brejdi vraća svom timu vođstvo pasom za tačdaun Edelmanu.

AP PHOTO

Iako, je u tom trenutku delovalo kao da je možda meč gotov daleko je bilo od toga, jer se Sijetl spremao za napad 120 sekundi pre kraja, a dobro se zna da im je u prvom poluvremenu bilo potrebno samo 30 da dođu do N-zone protivnika i poentiraju.

Ipak, ulogu junaka pobede Nju Inglanda preuzeo je ruki Malklm Batler, kada je uspeo da preseče dodavanje Vilsona i to na liniji od jedne jarde od svoje N-zone i sprečio je pas za pobedu Sijetla, tako da je izrastao u pravog junaka utakmice. Pogledajte i rekakcije ljudi na terenu u trenutku kada je Batler uspeo da preseče pas.

OVAKO JE TO IZGLEDALO PROŠLE NOĆI U GLENDEJLU, ARIZONA

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija