• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: businessinsider.com

06.02.2015

21:16

NEMA RUPU U BUDŽETU  Tajger Vuds u karijeri zaradio 1,4 MILIJARDU dolara

Ostali sportovi

NEMA RUPU U BUDŽETU Tajger Vuds u karijeri zaradio 1,4 MILIJARDU dolara

Podeli vest

Samo 200 miliona dolara američki golfer zaradio od takmičenja, sve ostalo od sponzora, reklama...

 

Najbolji golfer sveta u poslednje dve decenije Tajger Vuds zaradio je za 19 godina karijere 1,4 milijardu dolara, piše "Biznis insajder"! Amerikanac je odavno među najbogatjim sportistima na svetu svih vremena, a njegova imperija odavno premašuje okvire sporta sa štapom, lopticom i rupama.

Vuds je samo 200 miliona dolara zaradio od pobeda na turnirima, na kojima sve manje učestvuje i sve ređe pobedio. Sve ostalo, oko 1,2 milijarde, stekao je od sponzora, reklama, raznih drugih komercijalnih aranžmana.

Procenjuje se da Vuds i dalje godišnje zarađuje oko 80 miliona evra, pa mu ni seks skandal i razvod braka 2009. godine, zbog kojeg je bivšoj supruzi morao da plati 110 miliona, kao i otkazivanje saradnje nekoliko sponzora zbog toga, nisu bitnije oštetili imperiju.

Tajger Vuds u poslednje vreme sve ređe igra na turnirima, prošle godine je nastupio na svega sedam, dok je pre nekoliko dana odustao od takmičenja u Francuskoj posle samo 12 odigranih rupa, zbog problema sa leđima. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija