• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2015

13:05

ULTIMATUM RUKOMETAŠICA: Dok je Bošković selektor - ne igramo!

Ostali sportovi

ULTIMATUM RUKOMETAŠICA: Dok je Bošković selektor - ne igramo!

Podeli vest

Preko leđa i glave smo prebacile mnogo tereta i problema, skrivajući i kamuflirajući glavni problem. Vođenje sa klupe. Debakl na Evropskom prvenstvu je kap koja je prelila čašu i pokazala da na taj način više ne možemo, navodi se u saopštenju

Najbolje srpske rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić objavile se danas da neće igrati za reprezentaciju sve dok je Saša Bošković selektor.

U saopštenju članice tima Srbije, koji je u Beogradu 2013. godine osvojio srebro na šampionatu sveta, poručuju da su najsrećnije trenutke u karijeri doživele u dresu reprezentacije i da je odluka koju su donele "teška srca i hladne glave njima najteža i najbolnija".

- Imamo veliku čast da smo osam godina rukometne reprezentativke Srbije. Predstavljati svoju zemlju je najveća moguća privilegija u karijeri i životu sportiste, i to nije fraza. Najsrećnije trenutke, minute, sate i dane u karijeri doživele smo u dresu sa državnim grbom. Imale smo zadovoljstvo i sreću da ih doživimo baš u našoj zemlji i da ih podelimo sa našim narodom na putu ka osvajanju srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Beogradu - navodi se u saooštenju.

Rukometašice navode da su mnogo dale reprezentaciji, ali i dobile još više. 

Satisfakcija je neizmerna i zato se nikada nismo štedele ni čuvale u najdražem dresu. Zbog reprezentacije i za reprezentaciju smo igrale povredjene, rizikovale pogoršanje povreda i kršile zabrane lekara. Ne žalimo, opet bi uradile isto.  Odluka koju smo teška srca i hladne glave sada donele, nama je najteža. I najbolnija. 

AP/Photo

Nisu želele da pričaju o detaljima.

- Upoznajemo javnost sa našom definitivnom odlukom da u ovim okolnostima, dok je selektor Saša Bošković, ne možemo da nastavimo da igramo za reprezentaciju. Na putu našoj spremnosti da budemo na raspolaganju našoj zemlji, stoji, ovaj put nama nepremostiva prepreka. Sačuvaćemo opšte dostojanstvo i nećemo ulaziti u detalje, niti ih iznositi u javnost. Svako ko je deo jednog kolektiva sigurno je bio u situaciji da se bezuslovno preda i podredi sebe zajedničkom cilju. Uradile smo to bezbroj puta. Reprezentacija iznad svega. Preko leđa i glave smo prebacile mnogo tereta i problema, skrivajući i kamuflirajući glavni problem. Vođenje sa klupe. Debakl na Evropskom prvenstvu je kap koja je prelila čašu i pokazala da na taj način više ne možemo. U junu nas očekuju izuzetno teške kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Rumunije. Vremena za pripremu je sve manje, ova nedelja je bila poslednje okupljanje pre tih mečeva, a mi ne možemo više sa istim i jednako praznim oružjem u tako neizvesnu bitku. Treba nam i novo oružje, i nova municija.

Tanjug

Lekić, Damnjanović, Tomašević i Cvijić, kažu da su uvek ponosno oblačile dres Srbije, navode da su svesne da nisu u poziciji da postavljaju uslove i traže promene u vođenju, ali da dalje ne mogu.

 - Dres reprezentacije smo uvek ponosno oblačile. Zasluživale smo ga stalnim zalaganjem, maksimalnim pristupom i požrtvovanjem. Ne zaslužujemo da budemo u ovoj poziciji. Ne zaslužujemo ni da pomislimo, a ne izgovorimo da ne možemo više da radimo sve ono što najbolje znamo, najviše volimo i u čemu najviše uživamo. Svesne smo da nismo u poziciji da postavljamo nikakve uslove i tražimo promene u vodjenju, ali zaista smo došle do kraja i dalje ne možemo. Nismo mašine, imamo emocije, i prosto, ljudski, kažemo da ovako ne možemo. Ni dalje, ni više.

Ponavljaju da žele da igraju, ali da u trenutnim okolnostima ne mogu.

Tanjug

- Još jednom ponavljamo, nije da nećemo, nije da ne želimo da igramo. Zato neka niko ne pomišlja da nas stavi u taj kontekst. Želimo i hoćemo, ali u ovim okolnostima ne možemo. Mi našu zemlju, naš narod, grb, himnu, zastavu i dres, volimo više od sebe. Naše porodice, prijatelji i navijači čije smo poverenje zadužili i zaslužili odnosom, pristupom i borbom na terenu za osam godina u dresu reprezentacije, razumeće našu odluku. Molimo javnost da učini isto. Nama je u ovoj situaciji najteže. 

Takođe, u saoštenju se navodi da su rukometašice odluku lično saopštile predsedniku Rukometnog Saveza Srbije, Velimiru Marjanoviću, zatim selektoru Saši Boškoviću zajedno sa stručnim štabom i reprezentativkama. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 9 godina

Menjajte celu rukovodeću garnituru ,par za to ne treba izbori ,a stručnjaka ima dovoljno !Novi ljudi nove ideje ...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija