• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.04.2015

09:15

"LALE" U TRANSU Kozić: Istorijski uspeh Vojvodine

Ostali sportovi

"LALE" U TRANSU Kozić: Istorijski uspeh Vojvodine

Podeli vest

Odbojkaši iz Novog Sada osvojili su evropski Kup Izazivača i ostvarili najveći rezultat od nastanka kluba

 

 

"Lale" su procvetale u Lisabonu, sa dva uzeta seta Benfiki (3:2) osvojile su evropski Kup Izazivača i ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba. Novosađani posle meča nisu mogli da sakriju radost, a trener Strahinja Kozić je oduševljen rezultatom koji je ostvario njegov tim.

- Presrećan sam. Ispisali smo istoriju kako klupske, tako i srpske odbojke. Malo sam se pribojavao ovog meča protiv Benfike, kako zbog pritiska, tako i zbog dvorane, ali su momci sve to izdržali i zasluženo osvojili trofej - rekao je Kozić posle meča.

Vojvodina je izgubila 3:2 od Benfike u revnašu finala, ali je u prvom meču slavila sa 3:1, tako da je osvojila evropski trofej, kao prvi klub iz Srbije kome je to pošlo za rukom.

Bio nam je plan da doguramo što dalje i na kraju smo došli do samog kraja

Veljko Petković

tehničar Vojvodine

Kapiten i najiskusniji prvotimac Novosađana Veljko Petković kazao je da je njegov tim imao pravi pristup na putu osvajanja evropskog trofeja.

- U ovom finalu se iskusnija ekipa pokazala neiskusno, naročito u drugoj utakmici... Kada je danas počeo meč, znao sam šta će da se desi. Mi smo ekipno rasli iz utakmice u utakmicu. Bio nam je plan da doguramo što dalje i na kraju smo došli do samog kraja. Svakoj utakmici smo prilazili isto i to nas je dovelo do trofeja - istakao je Petković.

oss.rs

Tehničar Igor Jovanović takođe je istakao dobar pristup.

- Najvažnije je da smo verovali u sebe i ostvarili smo taj san koji smo imali od početka, od kad smo počeli takmičenje u Evropi. Presrećan sam, ovo je velika stvar, pogotovo za ovako mlad tim kao što je Vojvodina. Ovo je veliki podstrek za naše dalje karijere - rekao je Igor Jovanović.

Korektor Dražen Luburić kazao je da je tim svakom evropskom utakmicom sticao iskustvo.

- Naša smirenost u zarvšnicama je posledica toga što smo odigrali 12 evropskih utakmica i u svakoj smo sticali iskustvo. Drago mi je da su svi na terenu to pokazali - oduševljen je Luburić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija