• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail

13.04.2015

12:15

ŠAMPION U ŠAHU izbačen sa elitnog turnira zbog varanja

Ostali sportovi

ŠAMPION U ŠAHU izbačen sa elitnog turnira zbog varanja

Podeli vest

Dvostruki prvak Gruzije u šahu Gajoz Nigalidze izbačen je sa turnira u Dubaiju kada je otkriven da je koristio mobilni telefon i aplikaciju za analiziranje poteza

 

 

Njegov protivniku Jermenu Tigrana Petrosjanu bilo je sumnjivo što je Nigalidze posle svakog odigranog poteza odlazio odmah u toalet i što je redovno koristio samo jednu kabinu, iako je nekoliko bilo slobodno.

Petrosjan je rekao sudijama da mu je sve to sumnjivo, a kada se poslednji put Gruzin vratio za sto da odigra potez, arbitri su uški u kabinu koju je koristio i tamo, ispod hrpe toalet papira, pronašli mobilni telefon, koji je bio povezan sa aplikacijom za analiziranje poteza.

 

facebook

Gajoz Nigalidze je automatski isključen sa turnira, a preti mu i 15 godina suspenzije sa svih takmičenja, ako tako odluči Svetska šahovska federacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 9 godina

UVEK JE LOPOVA BILO! SETITE SE MEČA TOPALOV-KRAMNIK GDE JE TAKOĐE PALA SUMNJA ZBOG PREČESTOG "ODLASKA U TOALET" - I JEDNE KONTUMACIJE ZBOG SUMNJE.... A BEZ DOKAZANE KRIVICE! MORAL I ETIKA ŠAHISTE POČIVAJU NA VASPITANJU I SOCIJALIZACIJI LIČNOSTI - A SUROVI PROFESIONALIZAM I IGRA ZA NOVAC (NAGRADU) DEGRADIRAJU LIČNOST ŠAHISTE DO MAKSIMUMA!! VITEŠKI ODNOS PREMA PROTIVNIKU I IGRI - IZGUBIO JE SMISAO....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija