• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zurnal.rs

22.04.2015

10:19

SKANDAL! Srpski olimpijac platio kartu za bazen da bi trenirao?!

Ostali sportovi

SKANDAL! Srpski olimpijac platio kartu za bazen da bi trenirao?!

Podeli vest

Da li je normalno da jedan vrhunski sportista, olimpijac, u svojoj zemlji treba da plati kartu kao običan građanin, pita se Sebastijan Higl, trener Čabe Silađija

 


Čaba Silađi jedan je od sedam reprezentativaca Srbije, koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ali, njegov uspeh ovoj zemlji čini se ništa ne vredi, jer je u sredu morao da plati kartu da bi trenirao i to u Nacionalnom trening centru u Košutnjaku.
 
- Čaba je trenirao u terminu za građanstvo i morao je da plati ulaz za bazen - rekao je za Žurnal Sebastijan Higl, trener mladog plivača.

- Svi klubovi su nedavno dobili mejl da zbog neizmirenih obaveza PSS plivači više ne mogu besplatno da koriste usluge bazena na Košutnjaku. Svi znamo da Plivački savez Srbije nema nikakva sredstva i da ta dugovanja neće biti uplaćena u dogledno vreme. Žrtva je samo Silađi i ostali reprezentativci. 

Silađi je u Ajndhovenu isplivao državni rekord 59.79 na 100 metara, za skoro sekund nadmašio A olimpijsku normu i postavio drugi rezultat u svetu. 

- To izgleda nikome nije važno. Da li je normalno da jedan vrhunski sportista, olimpijac, u svojoj zemlji treba da plati kartu kao običan građanin. Već smo imali ovu situaciju u februaru i verovali da se više neće ponoviti. Izgleda da smo se prevarili. Moraćemo da platimo kartu i sutra, a u subotu ćemo da treniramo na bazenu "Milan Gale Muškatirović" jer nam je Partizan izašao u susret.

Ali, zato će svi biti prvi u redu da se "slikaju" sa šampionom kada se iz Rija vrati sa medaljom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misic

pre 8 godina

Bruka bre! A gde su ministar sporta i ostali? Znaju da posalju telegrame cestitke a da pomognu nista. Sramota.

PAVLE

pre 8 godina

MINISTAR SPORTA I OMLADINE - DA PODNESE IZVINJENJE OLIMPIJCU ILI STAVI OSTAVKU - NA RASPOLAGANJE PREMIJERU! PREDSEDNIK NACIONALNOG OLIMPIJSKOG KOMITETA - DA STAVI PRST NA ČELO, - PRE NEGO PRISLONI CEV!!! ( OD MUKE NARAVNO)

Alex

pre 8 godina

BRUKA I SRAMOTA ZA MINISTARSTVO SPORTA,MINISTRA SPORTA,PREMIJERA,PREDSEDNIKA,VLADE....MA OBRUKAO SE CEO DRZAVNI APARAT,CEO SISTEM JE PAO NA TESTU!!!\n

Aleksandar

pre 8 godina

Bavim se sportom godinama i ratujem sa ministarstvom, savezom sportova, olimpijskim savezom. Kakvih tamo birokrata i džabalebaroša. Mislio sam da od one strine iz G17+ nemože biti gore ministarke, ali me prvo Alisa Marić, a sada i ovaj ucvali demantovaše. Čak mislim da on nosi šnjur. Osvetoljubiv, jezivo.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija