• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2015

13:24

STIGLI VATERPOLISTI: Srbijo, ponosi se sportistima!

Ostali sportovi

STIGLI VATERPOLISTI: Srbijo, ponosi se sportistima!

Podeli vest

Vaterpolsti Srbije doputovali su danas u Beograd posle novog uspeha u Svetskoj ligi i najavili napada na medalju na Svetskom prvenstvu, koje će od 27. jula do 8. avgusta biti održano u Kazanju

 

 

Srpski vaterpolisti pobedili su u nedelju Hrvatsku sa 9:6, a trijumfom u Bergamu obezbedili su direktan plasman na Olimpijske igre u Rio da Žaneiru sledeće godine.

- Najvažnija stvar je ostavrena i to je cilj koji je postavljen na početku sezone: odbranili smo Svetsku ligu i obezbedili vizu za Rio! Sledi Svetsko prvenstvo, spremićemo se maksimalno. Nadamo se nastavku uspešne serije - rekao je selektor Dejan Savić na konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla".  

Mandić: Hvala saigračima

Twitter

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Dušan Mandić.

- Veliki uspeh, cilj je ostvaren. Priznanje je mogao da dobije bilo ko, jer ovo je uspeh celog tima. Hvala saigračima i celoj ekipi - istakao je Mandić.


On je dodao da je čitava atmosfera na turniru u Bergamu bila izuzetno napeta zbog vize za Igre u Riju.

- Ulog je bio veliki. Ne bih komentarisao kritike drugih ekipa, jer svi gledaju kako da nas pobede. Turnir su obeležile povrede i bolesti, ali izdržali smo. Dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Predstoji nam još jedno veliko takmičenje, a tradicija nas opominje da nema opuštanja - poručio je Savić.

Kapiten Živko Gocić čestitao je naciji na sportskim uspesima koji su ostvareni u poslednje vreme.

- Srbija bi trebalo da bude ponosna i srećna. Lepo je iz prvog pokušaja ostvariti sve zacrtane ciljeve. Nećemo ulaziti u euforiju, od četvrtak počinju pripreme za Svetsko prvenstvo - rekao je Gocić.

Debitanant u nacionalnom timu i najmlađi član delfina Nikola Jakšić odmah se okitio zlatnom medaljom.

- Hvala na podršci, nadam se da su svi zadovoljni prikazanom igrom i da je ovo jedan od mnogih trofeja koje ću osvojiti sa reprezentacijom - rekao je Jakšić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija