• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.08.2015

21:42

SRBIJA U POLUFINALU Delfini isprašili Amerikance 12:7

Ostali sportovi

SRBIJA U POLUFINALU Delfini isprašili Amerikance 12:7

Podeli vest

Srbija je polufinalu Svetskom prvenstva u Kazanju, pošto je razbila Sjedinjene Američke Države rezultatom 12:7

Strahovi selektora SAD Dejana Udovičića su se ostvarili, pošto se pribojavao da će ih Srbija razbiti. Na kraju se to i dogodilo. Srbiju je do trijumfa predvodio Duško Pijetlović sa četiri gola, Dušan Mandić i Slobodan Nikić su dodali po dva. U strelce su se upisali i Milan Aleksić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Živko Gocić. Kod Amerikanaca, Bret Bonani postigao je dva pogotka. 

Naš naredni rival biće selekcija Italije, koja je napravila veliko iznenađenje eliminisavši Mađare.

Srbija je loše otvorila meč, jer su Amerikanci vrlo brzo poveli sa 2:0. Ali, onda je krenula srpska kaznena ekspedicija. U dva navrata samo iskoristili igrača više, napravili seriju od 4:0, redom su Amere rešetali Prlainović, Aleksić, Pijetlović i Mandić, pa smo do kraja prve četvrtine preokrenuli na 4:2.

U nastavku su nam se Amerikanci u tri navrata približili na jedan gol zaostatka, ali su naši rutinski držali prednost od dva gola, zahvaljujući odličnom Dušku Pijetloviću koji je bio sjajan i u odbrani i u napadu, a potez druge četvrtine bio je lob Filipa Filipovića. 

Gocić je u finišu treće četvrtine doneo Srbiji tri gola prednosti (9:6) i definitivno prelomio meč. Do kraja Ameri nisu bili kadri da stignu prednost deflina koji su ne samo sačuvali prednost nego i uvećali zalihu. 

Srbija - SAD 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1)

Srbija: Pijetlović, Mandić 2, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 4, Nikić 2, Aleksić 1, Filipović 1, Pralinović 1, Mitrović, 

SAD: Mozes, Vavić, Obert, Kimbel, Kupido 1, Samjuels 1, Boven 1, Azevedo 1, Bonani 2, Smit 1, Man

Tok utakmice:

Kraj utakmice

Četvrta četvrtina

Amerikanci ponovo prvi stižu do gola, ovog puta je Bouven nadmudrio "delfine" - 9:7. Ćuk je pokušao da nam vrati tri gola prednosti, ali Mozes brani.

Duško Pijetlović nakon asistencije Mitrovića "spakovao" je Amerima još jedan sjajan pogodak - 10:7. Pobegao je Mandić čuvarima i onda novom bombom "probušio" mrežu Amerikancima, pa Srbija sigurno grabi ka polufinalu. Konačan rezultat postigao je Nikić - 12:7

Treća četvrtina

Kupido sa igračem više smanjuje na 7:6 na startu treće četvrtine. Promena na golu Srbije, u igri je Branislav Mitrović, koji brani penal Bonaniju!
Nastavlja da briljira Duško Pijetlović, koji kažnjava Amere pošto su ostali sa igračem manje, postiže treći pogodak u utakmici za 8:6.

Dvadeset sekundi do kraja treće četvrtine Prlainović dodaje do Gocića koji matira Mozesa za vođstvo Srbije od tri gola. 

Druga četvrtina

Ameri su početkom četvrtine smanjili na "minus jedan", ali je Nikić samo nekoliko sekundi kasnije vratio prednost Srbiji od dva gola - 5:2. Amerikanci ponovo koriste igrača više - 5:4. 

Vrlo brzo je Nikić prvim pogotkom u meču poništio pogodak Smita, ali su puleni selektora Udovičića ponovo bili bolji sa igračem više za 6:5, nadmudrio nas je Bonani. 

Malo je nedostajalo da Amerikanci stignu do egala, ali je Gojko Pijetlović odlično regovao na golu. Najbolji igrač sveta Filip Filipović sjanim lobom donosi Srbiji "plus dva" prvim pogotkom na meču.

Srbija nije dobila drugu četvrtini ali je na kratak predah otišla sa dva gola prednostu u odnosu na Amere zahvaljujući seriji iz prvog dela i stečenoj prednosti, pa rivali nisu uspeli da ponište zaostatak i vrate se u igru.

Starsportphoto

Prva četvrtina

Amerikanci imaju prvi napad. Odmaj isključenje. Van igre je Andija Prlainović. To koriste Ameri i vode 1:0 golom Bonanija. Imali smo napad, ali je lopta ispala Aleksiću. Brzo Amerikanci dolaze do 2:0, Mitrović je malo zakasnio u bloku, a Samjuels to iskoristio za 2:0.

Sa igračem više Aleksić smanjuje rezultat na 2:1, nadmudrio je američkog golmana sjajnom fintom.Imali smo šansu za egla, ali brani američki golman. Međutim, grešku ispravlja Andrija Prlainović za 2:2. Pokušao je Mitrović, ali neće lopta u gol.

Serija Srbije od 3:0. Pijetlović pogađa za preokret i prvo vođstvo Srbije - 3:2. Nemaju Ameri više rešenje za Srbiju, novi gol i "delfiini" vode za 4:2, a dva gola prednosti doneo nam je Mandić.

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija