• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2015

16:24

"DELFINI" PRED ITALIJU: Moramo da budemo imuni na provokacije

Ostali sportovi

"DELFINI" PRED ITALIJU: Moramo da budemo imuni na provokacije

Podeli vest

Vateprolisti Srbije sutra od 21 čas igraju protiv selekcije Italije u polufinalu Svetskog prvenstva u Kazanju

Srbija je u prethodna dva duela sa Italijanima pretrpela poraze, najpre u finalu svetskog prvenstva pre četiri godine, kada je suđenje u najmanju ruku bilo diskutabilno, a potom i u polufinalu Olimpijskih igara u londonu 2012. godine. 

- Znamo da nas čekaju sve moguće stvari na koje treba da ostanemo imuni. Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponasamo do kraja - rekao je Filip Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Stevanović: Nema nam ravnih

vi asistent selektora Dejana Savića, Uroš Stevanović istakao je da u meč treba ući mirno, bez panike.

- Samo mirno, bez panike, šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da može da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru, nema nam ravnih - poručio je Stevanović.

Najbolji vaterpolista sveta je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani, kao i da će o pobedniku ovog meča odlučivati mentalna snaga i hladna glava.

- Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljiviji u napadu, čekaju igrača više, i u tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na Barselonu, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje - poručio je Filipović.

Sava Ranđelović je ukazao na opasnost od trojice italijanskih igrača.

- To su centar Ikardi, pa Ðordeti i Filjoli. Pritisak je na njihovoj strani jer im pobeda donosi olimpijsku vizu. Mi smo rasterećeni, ali hoćemo da damo sve od sebe i uđemo u finale - rekao je Ranđelović.

Centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su sa devet golova najefikasniji igrači Srbije na turniru.

Italijani će da igraju ošto, sa provokacijama kako bi nam skrenuli misli sa događanja u bazenu

Miloš Ćuk, vaterpolista Srbije

- Sudije tolerišu grubosti i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozicije kako bismo omogućili našim odličnim šuterima da dođu od izražaja. Nije mi jasno zbog čega, ali sam zadovoljan što levoruki Galo nije u njihovom timu - rekao je Nikić.

Miloš Ćuk je u polufinalu očekivao Mađarsku, ali smatra da posao sada nije lakši.

- Znamo kako će da igraju, oštro, sa provokacijama kako bi nam skrenuli misli sa događanja u bazenu. Igramo sve bolje, mirni smo u trenucima kada se utakmica rešava i verujem u pobedu - rekao je Ćuk.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija