• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

02.12.2015

13:16

ŠIPTARI BEZ ZASTAVE I HIMNE! Jović: Bolje da i ne dolaze u Zrenjanin!

Ostali sportovi

ŠIPTARI BEZ ZASTAVE I HIMNE! Jović: Bolje da i ne dolaze u Zrenjanin!

Podeli vest

Reprezentativci Kosova u tekvondu prijavili su se za učešće na Balkanskom prvenstvu u Zranjeninu, ali neće moći da koriste svoja obeležja i himnu

Među 447 učenika devetoro će predstavljati južnu srpsku pokrajinu, koja je 2008. proglasila nezavisnost, ali koja još uvek nije članica Ujedinjenih nacija.

Međutim, tekvondo savez Kosova je poput mnogih drugih sportskih saveza iz južne srpske pokrajine zvanično priznato, pa kosovski borci imaju pravo da učestvuju za zvaničnim međunarodnim turnirima.

- Naš Savez mora da postupa po instrukcijama države, a organizator da obezbedi takmičenje na najvišem nivou. Obeležja Kosova neće biti, himna se neće svirati. Mi smo zatečeni ovom situacijom i vidim da Savez traži izlaz iz nje. Pametnije bi bilo da se nisu prijavili za takmičenje u Srbiji jer Balkansko prvenstvo nije mnogo značajno, pa su mogli da ga preskoče - rekao je za B92 Dragan Jović, trener olimpijske šampionke Milice Mandić i član Tehničke komisije Tekvondo asoscijacije Srbije (TAS). 

Veliku prašinu je podiglo prisustvo zastave samozvane države Kosovo na zvaničnom sajtu takmičenja. 

- Na mnogo skupština Svetske tekvondo federacije (WTF) smo sprečavali nastup Kosova i razgovarali o toj temi do kad nisu zvanično postali član. Nakon ulaska u svetsku, primljeni su i u Evropsku tekvondo uniju, a zatim i Balkansku. Mi to nismo mogli da sprečimo. Prijava na kojoj se pojavila zastava je onlajn prijava sa zastavama zemalja sveta. Čovek koji je zadužen za tu prijevu je programer i tehničko lice, bilo je propusta u informisanju u vezi s tim, čim je dobio mejl od Saveza zastava je uklonjena - dodao je Jović. 

VELIKI SKANDAL NA POMOLU! Zastava Kosova vijoriće se u Zrenjaninu?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija