• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.12.2015

12:24

ODLAZAK ODBOJKAŠKOG VELIKANA! Sahrana Brđovića u sredu

Ostali sportovi

ODLAZAK ODBOJKAŠKOG VELIKANA! Sahrana Brđovića u sredu

Podeli vest

Dejan Brđović, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i trener, koji je dva meseca pre 50. rođendana preminuo u ponedeljak u Beogradu posle kratke i teške bolesti, biće sahranjen u sredu u 13 sati na groblju u Žiči

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, komemoracija povodom njegove smrti održaće se takođe u sredu, u 11 sati u Skupštini Grada Kraljeva.

Podsetimo, Brđović je odbojkašku karijeru počeo u rodnoj Žiči, a nastavio u Ribnici i Crvenoj zvezdi. Vanserijski talenat i svestrani odbojkaš, slavu kraljevačke, srpske i jugoslovenske odbojke pronosio je širom sveta. Igrao je u Grčkoj za Olimpijakos, Orestijadu i AEK, u Italiji za Romu, Milano, Loreto i Lube, a igračku karijeru je završio 2006. u Radničkom iz Kragujevca.

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo je odbojkaš Dejan Brđović

Bio je kapiten reprezentacije Jugoslavije, sa kojom osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti, bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1995. u Atini, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 1991. u Atini i zlatnu medalju na Univerzitetskim igrama 1987. u Zagrebu.

Igrao je još za Jugoslaviju na prvom učešću u Svetskoj ligi 1997, na Evropskim prvenstvima 1987. i 1989. i Univerzitetskim igrama 1985.

Trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca, a nastavio u italijanskoj Novari, azerbejdžanskoj Rabiti iz Bakua u dva navrata, Kini, pa Vizuri. Smrt ga je zatekla na mestu trenera poljskog Šćećina.

Za njim ostaju supruga Jelena, ćerka Aleksandra i sin Aleksa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija