• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.01.2016

19:52

"ORLOVI" BEZ DRUGE FAZE EP Makedonci poslali Srbe kući - 27:27

Ostali sportovi

"ORLOVI" BEZ DRUGE FAZE EP Makedonci poslali Srbe kući - 27:27

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da izbori drugu fazu takmičenja Evropskog prvenstva, pošto je u odlučujućem meču sa Makedonijom bilo 27:27, a samo nas je pobeda vodila dalje

U meču u kojem su se jedna i druga ekipa smenjivale u vođstvu, bila je Srbija nadomak druge faze šampionata Evrope, ali smo bez nje ostali u poslednjoj sekundi. Vodili smo 27:26, ali nismo uspeli da se odbranimo sedam sekundi koliko je bilo preostalo do kraja meča, pa Makedonci idu dalje. U poslednjoj sekundi Dejan Manaskov svojim desetim golom doneo je Makedoniji izjednačenje i prolazak u narednu rundu takmičenja.

GRUPA A

3. kolo

Srbija - Makedonija 27:27 
Poljska - Francuska 25:31

TABELA:Poljska 6,  Francuska 4, Makedonija 1, Srbija 1.

"Orlovi" su poraženi od Poljske i Francuske u prva dva kola, a i pored toga što je identičan skor imala i Makedonija, imala je i bolju gol razliku od Srbije, pa joj je i remi bio dovoljan.

Inače, nije na odmet pomenuti da je Srbija pred odlučujući meč ostala bez golmana Slaviše Đukanovića, koji je napustio ekipu, pa je i očigledno i loša atmosfera u ekipi uticala na još jedno loše izdanje "orlova".

Šešum i Nenadić su briljirali sa po sedam golova, ali to Srbiji nije bilo dovoljno, pet je dao Nikčević, a Zelenović tri. Makedonce je sa deset golova predvodio Manaskov, pet je dodao Georievski, a po četiri Stoilov i Lazarov. 

Poljska je u našoj grupi razbila Francusku sa 31:25, pa će u drugu rundu takmičenja preneti četiri boda, a "trikolori" dva. 

RUKOMETAŠI OSUDILI POTEZ GOLMANA: Đukanović je slagao i pobegao!

BIGLER NAS OTPISAO: Makedonija je bolja od Srbije, proći će dalje!

SRBIJA - MAKEDONIJA 27:27 (13:13)

 

Dvorana: Turon arena, Sudije: Vaclav Horacek (Češka), Jiri Novotni (Češka) 

SRBIJA: Beljanski, Đukić 1, Stanić, Marjanović, Abutović, Nikčević 5, Marsenić 2, Pušica, Orbović, Rnić 2, Zelenović 7, Bošković, Nenadić 7, Elezović, Šešum 7.

Makedinija: Jonovski, Ristovski, Dupjacanec, Manaskov 10, Kuzmanovski, Mirkulovski 3, Georgievski 5, Ojleski, Lazarov 4, Mojsovski 1, Pribak, Markoski, Stoilov 4, Markovski, Mitkov, Peševski.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOK MEČA

pol2016.ehf-euro.com

Ne! Kraj za Srbiju. Primili smo gol u poslednjoj sekundi i vraćamo se kući! Makedonce remi vodi dalje  - 27:27.

Prekršaj Makedonaca u napadu, Isključenje za Marsenića 45 sekundi pre kraja utakmice. Šetata! Stoilov izjednačuje nakon odbrane Stanića!  Đukić postiže možda pobednički gol! Vodi Srbija 27:26 na deset sekundi pre kraja meča!

Marsenić pogađa, ali odmah odgovaraju Makedonci. Greše orlovi, na našu sreću greše i Makedonci.Pet minuta do kraja, nekoliko promašaja na obe strane. Dva gola Šešuma koji nam donosi gol prednosti tri minuita pre kraja meča - 26:25.

pol2016.ehf-euro.com

Nenadić pogađa i asistira, ovog puta je uposlio Nikčevića, pa dajemo gol sa igračem manje. Neverovatno, novi sedmerac za Makedonce i pogodak - 22:21.Zelenović pravom bombom donosi izjednačenje "orlovima", a Šešum preokret posle smušene igre Makedonaca u napadu - 23:23.

Nova majstorija Nenadića, koji je dobio udarac po ruci, Srbija vodi 20:19, ali Georgievski četvrtim golom donosi poravnanje svom timu. Novo, četvrto, isključenje za naše, bez Zelenovića smo dva minuta. Makedonci koriste igrača više, pa vode golom Georgievskog - 21:20. 

Dve sjajne intervencije Stanića, a Nikčević konačno posle kontre pogađa za 16:15. Ipak, kako i u dosadašnjem delu meča, Manaskov vraća egal rivalima. Dva gola u nizu Nenadića, a Makedonci nastavljaju da nas jure - 19:19. 

Šešum i Nikčević postižu golove za Srbiju na startu drugog dela, ali Makedonci su u oba slučaja ekspresno izjednačili rezultat - 15:15. 

Drugo poluvreme

pol2016.ehf-euro.com/

Minut pre kraja poluvremena Nenadić pogađa za izjednačenje, ali je precizan bio i Georievski.  Ipak, u finišu stižemo do novogo egala, pošto je Nenadić bio precizan sa sedam metara - 13:13.  

Makedonci preko Manaskova, koji postiže dva vezana gola, prelaze u vođstvo 11:10. Perić traži tajm-aut.  Gol Georijevskog za 12:10, ovo je bio treći u nizu pogodak Makedonaca.  Seriju rivala okončao je Marsenić. 

Ponovo je Zelenović doneo prednost Srbiji, ali Makedonci izjednačuju sa sedam metara preko Manaskova, Stanić je bio nemoćan - 9:9. Nikako da napravimo osetniju razliku, Srbija povede, a Makedonci već u narednom napadu izjednače. Za Makedonce četvrti sedmerac i  novi egal -10:10.

pol2016.ehf-euro.com

Zaostatak Makedonaca smanjuje Manaskov, s druge strane je pokušao Đukić, ali ostaje 7:6 za nas. Nemamo više prednost, Mojsoski se pogodio za izjednačenje - 7:7. Zelenović nam vraća vođstvo, potom isključenje za Đukića, a Stanić brani sedmerac Lazarovu. Međutim, Makedonci stižu do egala sa igračem više - 8:8. 

Makedonci sa igračem manje, što koristi Šešum i izjednačuje rezultat - 4.4.Posle još jedne odlične intervencije Stanića, odbranio je sedmerac Lazarovu, dva vezana gola Srbije, pa preko Šešuma i Nikčevića stižemo do prednosti od dva gola  od 7:5. 

Brani Stanić, ali Stoilov pogađa za Makedonce, ali Srbija i pored dva igrača manje postiže pogodak za izjednačenje - 3:3. Šteta, posle još jedne odbrane Stanića Makedonci su poveli golom Lazarova - 4:3. 

Povela je Srbija preko Šešuma, ali je Manaskov odmah izjednačio rezultat - 1:1. Potom su se u strelce upisali Lazarov i Rnić, a Beljanski će morati na klupu. Brzo mu se pridružio i Nikčević.

Prvo poluvreme 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xxx

pre 8 godina

NISU NI ZASLUZILI !! Pokrite se usima, igrali ste kao "sekaperse " !! Sramote jedne !!

MKD

pre 8 godina

SRECNO BRACA SRBI IMATE MLADU I KVALITETNU EKIPU IGRALI STE SRCANO HRABRO I KVALITETNO .....ALI VECERAS SMO MI IMALI MALO I SRECU DA STE POBEDILI NE BI BILO NEZASLUZENO......SRECNO NA SLEDECE SVETSKO BICE TE PRVI

Makedonac

pre 8 godina

Cestitke za korektan informerov komentar. To je sport. Bilo je ispod nivoa dveju reprezentacija sto ne znaci da je makedonija bila za nijansu koizistentnija.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija