• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

20.01.2016

09:59

(20.15, RTS1) SRBIJA - GRČKA Legende saglasne: Jači smo od ostatka sveta!

Ostali sportovi

(20.15, RTS1) SRBIJA - GRČKA Legende saglasne: Jači smo od ostatka sveta!

Podeli vest

Legende srpskog vaterpola veruju da "delfinima" koje predvodi Dejan Savić ne bi mogla da parira ni selekcija ostatka sveta, a kamoli reprezentacije koje su se plasirale u završnicu Evropskog prvenstva u Beogradu

 

Igor Milanović, Danilo Ikodinović i Denis Šefik ističu da je aktuelna generacija srpskih igrača jedna od najdominantnijih u istoriji svetskog vaterpola.

"Delfine" večeras (20.15, RTS 1) očekuje polufinalni duel Evropskog prvenstva protiv Grčke, ali Helenima niko ne daje ni pet posto šanse da iznenade Srbiju pred 11.000 gledalaca u Areni.

Za klasu ispred

Informer
Igor Milanović

Najbolji vaterpolista svih vremena Igor Milanović se oštro suprotstavlja tezi da se samo na Balkanu igra ozbiljan vaterpolo, ali potvrđuje da u ovom trenutku "delfinima" nema ravnih. 

Ikodinović: Bilo bi i 100.000 gledalaca

Public

Danilo Ikodinović ima veliki problem pred završne mečeve na Evropskom prvenstvu, jer ne može da dođe do ulaznica za polufinale i finale.
- Sad svi gledaju vaterpolo! Da me neko ne shvati pogrešno, mislim da je to super, fenomenalno! Daj bože da je tako uvek i da nas bude još više. Posle 12 godina igranja za reprezentaciju mučim muku da sad nabavim pet ili 10 karata za polufinale i finale, ali snaći ću se valjda. Napunili bismo Arenu i da prima 100.000 ljudi - oduševljen je Ikodinović.

- Potpuno se slažem sa stavom da selekcija ostatka sveta ne bi mogla da parira našoj reprezentaciji. Imamo izuzetnu generaciju. Ima onih priča da danas niko ne igra vaterpolo, pa smo mi zato jaki. To su obične gluposti. Vraćaju se Grci, tu su Španci, Rusi ponovo imaju odličan tim, ali ekipa Dejana Savića je nadmoćna i za klasu ispred svih - podvlači Milanović.

Srbija je na startu šampionata demolirala Hrvatsku sa 13:6, a potonji dueli sa Maltom, Francuskom, Slovačkom, pa i Rusijom, bili su samo lakši treninzi za naš tim.

Danilo Ikodinović je oduševljen "delfinima" i kaže da ubedljivom igrom podsećaju na fudbalere Barselone.

- Pogotovo ako mislimo na Gvardiolinu Barselonu, koja je superiorno osvojila sve što je mogla! Definitivno je naša reprezentacija na tom nivou. Dominantna i nadmoćna. Selektor Dejan Savić je odlično uklopio sve igrače i kako mi to kažemo u sportu - sve je leglo na svoje mesto. Vidi se iz aviona da su momci složni, da se vole i poštuju, a to je izuzetno važno - naglašava Ikodinović.

Srbija je u prethodne dve godine osvojila Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kup i dva puta Svetsku ligu, odnosno sva takmičenja na kojima je učestvovala.

Zaslužili podršku

Tanjug
Denis Šefik

Legendarni golman Denis Šefik kaže da su takvi rezultati razlog što će u Areni na finalu biti 15.000 gledalaca, jer nema dilemu da će u utakmici za zlato igrati Srbija.

- Momci su dosadašnjim rezultatima i svim medaljama koje su doneli u Srbiju zaslužili da dođe i 50.000 navijača na finale. Igraćemo za zlato, uopšte ne sumnjam. Ova naša selekcija je za 30 odsto jača od prve sledeće ekipe. Ko god da bude rival Srbiji u finalu, teško bi mogao da nam napravi problem, pa taman da se sve ostale selekcije ujedine i naprave drim-tim - ističe Šefik.
 

"DELFINI" PORUČILI NAVIJAČIMA PRED POLUFINALE: Neka grmi "Arena"!

HRVATSKE LEGENDE HVALE SRBIJU: Ovo je najjači tim u istoriji vaterpola! Imamo kompleks od njih!

SRBIJA

Golman: B. Mitrović (rezerva G. Pijetlović)
Desna strana: Filipović, Gocić (Mandić)
Leva strana: Prlainović, S. Mitrović (Ranđelović)
Centar: D. Pijetlović (Nikić)
Bek: Aleksić (Jakšić, Ćuk)


SELEKCIJA OSTATKA SVETA

Golman: Tempesti (Pavić)
Bek: Ivović (Burić)
Centar: Aikardi (Murikis)
Desna strana: Joković, Filjoli (Perone)
Leva strana: Sukno, Fundulis (Molina, Danijel Varga)

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija