• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.02.2016

21:13

(FOTO) ISTORIJA U SLIKAMA: Hokejaši na travi o dubokim korenima ovog sporta u Beogradu i Srbiji

Ostali sportovi

(FOTO) ISTORIJA U SLIKAMA: Hokejaši na travi o dubokim korenima ovog sporta u Beogradu i Srbiji

Podeli vest

U beogradskom hotelu „PRESTIŽ“ održana je izložba i prezentacija fotografija istorije hokeja na travi u Beogradu i Srbiji

Prisutne ptrijatelje, bivše i sadašnje igrače hokeja na travi koji su učestvovali na prezentaciji pozdravili su Miro Jotić generalni sekretar SHNT Beograd i Slavko Damjanov predsednik SHNT Beograd.

SHNT Beograd

- Mnogo smo vremena potrošili da bi prikupili ovaj materijal koji će takođe biti iskorišćen za knjigu istorije hokeja na travi u Srbiji  i Beogradu - rekao je generalni sekretar Saveza hokeja na travi Beograd, Miro Jotić, ističući da koreni ovog sporta u Beogradu dosežu čak do 1926 godine.

SHNT Beograd

Hokej na travi u Beogradu prvi su zaigrali (stoje): Simović, Vujaković Igor, Kovačević Branko, (mađar iz Melenaca), Mihajlović, Bunoševac Toma, Gajić Peca  Đaković Ilija Čuče: Zarić Slavoljub, Jeremić Pavle, Melamu Romeo, Jovanović Zoran.

SHNT Beograd

Nakon prezentacije foto-materijala, na skupu u hotelu "Prestiž" prisutni gosti Saveza imali su mnoštvo pitanja i pohvala organizatorima nudeći pomoć na izradi istorije ovog olimpijskog sporta. 

SHNT Beograd

U tome su prednjačili potomci  nekadašnjih igrača. Oni su  izrazili želju da dostave savezu još  fotografija i materijala za kompletiranje knjige istorije hokeja na travi u Beogradu i Srbiji, jer će uz poznavanje istorije, budućnost ovog sporta izgledati mnogo lepše.

SHNT Beograd

PROČITAJTE JOŠ:

POSLEDNJA BITKA HOKEJAŠA NA TRAVI: Finiš prvenstva biće odigran u Subotici i Beogradu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija