• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.03.2016

17:46

(FOTO) OTVORENA ATLETSKA DVORANA! Miting "Serbia open" zvanično počeo!

Ostali sportovi

(FOTO) OTVORENA ATLETSKA DVORANA! Miting "Serbia open" zvanično počeo!

Podeli vest

Novoizgrađena atletska dvorana u Beogradu svečano je otvorena, čime je zvanično počeo prvi miting "Serbia open"

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar Omladine i sporta, Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, generalni sekretar ASS Slobodan Branković, državni sekretar Zoran Đorđević…

Predsednik ASS zahvalio se svima koji su pomogli izgradnju istorijskog sportskog objekta za Beograd i Srbiju. Istakavši da je ovo ostvarenje istorijskog sna, prvi čovek srpske atletike je već od srede pozvao roditelje da dovedu decu na atletiku, koja je od krucijalne važnosti za stvaranje budućih sportista i zdravih sportista.

Starsportphoto©

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zvanično je proglasio otvorenim takmičenje, nakon što su simbolično najmlađi atletičari iz Beograda istrčali jednu deonicu na stazi.

- Niko nije kao sportisti. Samo oni svoj uspeh vrednuju po stepeniku na postolju, samo oni proslavaljuju slušajući himnu. Ispunjavaju nas osećajima radosti i ponosa, svojom odgovornošću, posvešćenošću i ljubavlju podižu nas kada klonemo. Niko kao atletičari, osvajaju medalje ispod naše zastave, a do danas nisu imali dvoranu ni za trening, a kamoli za takmičenje. Ali rađaju se takva deca, pobeđuju i kad im nije pruženo, ali snaga za pobedu je u nama i ponosu koji osećamo pod zastavom pod kojom stojimo - rekao je Nikolić na otvaranju dvorane, i dodao:

- Otvaramo prvu dvoranu u Srbiji, šest dugih godina je trajala izgradanja sportskog simbola Srbije. Ovo je dokaz da dobra ideja povezuje dva ministarstva koja brinu o mladima. Hala je izgrađena po standardima Svetske atletske federacije, i jedna je od najprestižnijih u Evropi. Prevazišli smo zadate standarde i podigli lestvicu za one koji će graditi ovakve objekte. Važna je za sportsite i decu koja će otkrivati lepote kraljice sportova. Ovo je zbog dece koja su presekla traku, a najboljim atletičarima današnjice želim da se takmiče, postavljaju rekorde, šire misiju sporta i prijateljstva. Progalašavam otvorenim prvi "Serbia open indoor meeting" - istakao je Nikolić.

Starsportphoto©

Prvi čovek Evropske atletike Sven Arne Hansen čestitao je na fantastičnom danu za srpsku atletiku u ime Evropske atletske federacije.

- Radujemo se ovom mitingu, a pogotovo činjenici da je atletika jako bitna u Srbiji. Sledeće godine imamo ovde EP, želim svima sreću - istakao je Hansen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija